Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

Idén a mexikói Cozumelben rendezték meg a triatlon világbajnokság nagy döntőjét, az úgynevezett Grand Finalt. A triatlon vb-címet több állomásos versenysorozat végén lehet megszerezni, a döntőn kiemelt pontozással. Aki a legtöbb pontot szerzi, az lesz a győztes. A Grand Final előtt erre Jonathan Brownleenek még esélye is volt.

A Brownlee testvérek mára nem csak a triatlon, hanem a sport sztrájaivá váltak. Igazi sportemberek mind a ketten. A londoni olimpiát például az idősebbik testvér, Alistair nyerte, Jonathan 3. lett.

Az idei olimpián Alistair megvédte címét, testvére pedig felért mögé a második helyre. Ikonikussá is vált a célban ölelkező testvérpárról készült fotó Rióban.A testvérek azonban az olimpia után sem pihentek és a hétvégén Cozumelben versenyeztek a vb-címért. Ennek megnyerésére a döntő előtt már csak Jonathan Brownleenek volt esélye, Alistairnak nem.

A cél előtt 400 méterrel még vezetett az ifjabbik testvér, azonban ekkor a hőségtől összeomlott és egy versenybíróba kapaszkodva próbált meg egyáltalán talpon maradni. Pont ekkor előzte meg egy dél-afrikai vetélytársa és ért mellé bátyja is, aki belékarolva tulajdonképpen a célig futott bátyjával, ahol a szó szoros értelmében belökte a célba a félájult Jonathant.

Pozitív Nap - Gerecs ZsófiaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)

Megkezdődött az óceáni hulladékból gyúrt Adidas sneakerek tömegtermelése!

Egyszerre hat magyar vízilabdázó lett halhatatlan

Hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág halhatatlanjai közé Mindannyian háromszoros olimpiai bajnokok, mostantól pedig a Hírességek Csarnokának is tagjai.

Hogy milyen sűrűn fürödj vagy moss fogat?Itt a hivatalos válasz

Milyen sűrűn kell fürödni? Hányszor kell fogat mosni? Kilenc nagyon fontos kérdésre kapsz választ szakértőktől.

15 provokatív kérdés, amik után másként tekintesz majd az életedre!

Sokszor gondolkodsz az élet nagy kérdésein? Szeretnéd megérteni azt, hogy ki is vagy valójában? Akkor olvass tovább!

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.


NAPI BOLDOGSÁG