Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

Idén a mexikói Cozumelben rendezték meg a triatlon világbajnokság nagy döntőjét, az úgynevezett Grand Finalt. A triatlon vb-címet több állomásos versenysorozat végén lehet megszerezni, a döntőn kiemelt pontozással. Aki a legtöbb pontot szerzi, az lesz a győztes. A Grand Final előtt erre Jonathan Brownleenek még esélye is volt.

A Brownlee testvérek mára nem csak a triatlon, hanem a sport sztrájaivá váltak. Igazi sportemberek mind a ketten. A londoni olimpiát például az idősebbik testvér, Alistair nyerte, Jonathan 3. lett.

Az idei olimpián Alistair megvédte címét, testvére pedig felért mögé a második helyre. Ikonikussá is vált a célban ölelkező testvérpárról készült fotó Rióban.A testvérek azonban az olimpia után sem pihentek és a hétvégén Cozumelben versenyeztek a vb-címért. Ennek megnyerésére a döntő előtt már csak Jonathan Brownleenek volt esélye, Alistairnak nem.

A cél előtt 400 méterrel még vezetett az ifjabbik testvér, azonban ekkor a hőségtől összeomlott és egy versenybíróba kapaszkodva próbált meg egyáltalán talpon maradni. Pont ekkor előzte meg egy dél-afrikai vetélytársa és ért mellé bátyja is, aki belékarolva tulajdonképpen a célig futott bátyjával, ahol a szó szoros értelmében belökte a célba a félájult Jonathant.

Pozitív Nap - Gerecs ZsófiaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó

Ha te vagy az, aki imádja hétvégén végigporszívózni a lakást és térden állva szedegetni a porcicákat a kanapé alól, akkor ne olvass tovább. Ha viszont egy végleges, biztos megoldást keresel arra, hogy mindig, de tényleg mindig tiszta legyen a padló, és ez semmi erőfeszítésedbe ne kerüljön, akkor a robotporszívót neked találták ki.

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Már meg is van a legtündéribb szurkoló a vizes vb-n

Egykori olimpiai bajnokunk kisbabája elvitte a show-t hétfő este a Hajós Alfréd Uszodában.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.


NAPI BOLDOGSÁG