Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

Idén a mexikói Cozumelben rendezték meg a triatlon világbajnokság nagy döntőjét, az úgynevezett Grand Finalt. A triatlon vb-címet több állomásos versenysorozat végén lehet megszerezni, a döntőn kiemelt pontozással. Aki a legtöbb pontot szerzi, az lesz a győztes. A Grand Final előtt erre Jonathan Brownleenek még esélye is volt.

A Brownlee testvérek mára nem csak a triatlon, hanem a sport sztrájaivá váltak. Igazi sportemberek mind a ketten. A londoni olimpiát például az idősebbik testvér, Alistair nyerte, Jonathan 3. lett.

Az idei olimpián Alistair megvédte címét, testvére pedig felért mögé a második helyre. Ikonikussá is vált a célban ölelkező testvérpárról készült fotó Rióban.A testvérek azonban az olimpia után sem pihentek és a hétvégén Cozumelben versenyeztek a vb-címért. Ennek megnyerésére a döntő előtt már csak Jonathan Brownleenek volt esélye, Alistairnak nem.

A cél előtt 400 méterrel még vezetett az ifjabbik testvér, azonban ekkor a hőségtől összeomlott és egy versenybíróba kapaszkodva próbált meg egyáltalán talpon maradni. Pont ekkor előzte meg egy dél-afrikai vetélytársa és ért mellé bátyja is, aki belékarolva tulajdonképpen a célig futott bátyjával, ahol a szó szoros értelmében belökte a célba a félájult Jonathant.

Pozitív Nap - Gerecs ZsófiaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezt adod a gyerekednek, ha sportolni küldöd

Elgondolkodtató írás terjed arról, mit adsz a gyermekednek, ha sportolni küldöd Nem csak erőnlétet vagy jó kondíciót, hanem annál sokkal többet...

Már meg is van a legtündéribb szurkoló a vizes vb-n

Egykori olimpiai bajnokunk kisbabája elvitte a show-t hétfő este a Hajós Alfréd Uszodában.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

A Nagy Mikulás Kihívás, avagy a Télapó edzőterembe jár és élvezi

A Télapót valójában Misinek hívják, 41 éves és életmódot szeretne váltani. Az első olvasásra furcsának tűnő állítások mögött valódi elszántság és komoly tervek sejlenek fel, és ha nem lenne így is elég abszurd a sztori, Rudolf és egy sztáredző is feltűnik a történetben.


NAPI BOLDOGSÁG