A magyar véres hurka meggyőzte a koppenhágai magyar bisztró vendégeit, jobban szeretik, mint az étel dán fűszerezésű változatát.
Sárvári Péter, a dán fővárosban található negyvenkét férőhelyes étterem egyik tulajdonosa és vezetője a 180 percben elmondta, vendégeik, mondhatni, valósággal beleszerettek a magyaros véres hurkába. Hozzátartozik, hogy a dánoknak is van ilyen ételük, de annak fűszerezése teljesen más, ők mézzel meg fahéjjal ízesítik, rostlapon megsütve szolgálják fel, és almakompóttal eszik. Amikor a vendégek megkóstolták a magyar változatot, az jobban ízlett nekik – tette hozzá az éttermes.
A dán ízlésről Sárvári Péter elmondta, a helybeliek sokkal több zöldséget fogyasztanak, mint a magyarok, amit a bisztró is figyelembe vesz: az étlapon megtalálható az extra zöldségköret. A kicsit több zöldséget leszámítva azonban a vendéglátóhelyen kapható ételek tálalása nem különbözik a magyarországitól.
A koppenhágai közönség könnyen átszokott a magyaros ízekre
Széles a felhasznált alapanyagok, húsok köre, de a teljesen őrült dolgokba még nem mentek bele – mondta a tulajdonos. Utóbbiak közé sorolta a belsőségeket, amelyekkel kicsit óvatosabbak, mert ezek az állati részek Dániában nem népszerűek. Ez ott annyira nem divat, hogy még a borjúnyakat is Budapestről kell hozni, akárcsak a kacsanyelvet, és a malacfül is "tabu" Dániában – mondta Sárvári Péter.Az itallapon nyolc-tíz magyar vidék kilencven bora található. Jellemző a kedveltségükre, hogy kezdetben a vendégek jellemzően francia bort kértek, de aztán hamar leszoktak róla – tette hozzá a koppenhágai Bock Bistro vezetője.