Dzsesszmisével indul a balatonboglári jazzfesztivál


A magyar dzsesszélet krémje lép fel Balatonbogláron a szerda este dzsesszmisével induló és szombatig tartó Jazz és a Bor Fesztiválon, ahol kulináris élvezetekre is számíthatnak a fesztiválozók.
A már hagyományosnak számító, idén 12. alkalommal megrendezett fesztivál esténként napi két koncerttel csábítja Balatonboglárra a dzsessz szerelmeseit és a kulturális programokat kedvelő nyaralókat. Idén, rendhagyó módon, a megnyitó előtt dzsesszmisét tartanak 18 órai kezdettel a helyi evangélikus templomban. A programok fellépői között lesz egyebek közt Babos Gyula, Veres Mónika, Fábián Juli, Sárik Péter, Urbán Orsolya, Dés András, Kaltenecker Zsolt, Lattmann Béla és a Fekete-Kovács Kornél Quintet. A rendezvény a kulináris élvezetekre is hangsúlyt fektet: díjnyertes pincészetek kínálják boraikat, és sajtkülönlegességek széles választéka várja a vendégeket. A koncertek 20 órakor kezdődnek a balatonboglári művelődési ház udvarán. További információk a szervező helyi egyesület honlapján, a www.helyiertek.hu oldalon olvashatók.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Te laknál benne? Igazi álomotthon az erdő közepén

Jacques Gillet a 60-as években rájött, hogy az embernek a természetben a helye. Vagy legalábbis a legközelebb hozzá.

Összegyűjti a kóbor kutyákat, amit pedig ezután tesz: megindító

Sokan csak legyintünk, ha szóba kerülnek a kóbor kutyák, ha csak meglátunk egy kimerült, csontsovány ebet az utcán, hiszen úgy gondoljuk, hogy van elég bajunk anélkül is...

Egy pohár vörösbor egy óra edzéssel egyenlő

Egy kanadai kutatás olyan vegyületet talált a vörösborban, amely ugyanazt a hatást éri el egy pohár ital elfogyasztása után, mint egy óra konditermi edzés.

Ezek bizony mind csirkehálóból vannak...

Vagy más néven galvanizált acélhálóból. A szobrok készítője pedig a londoni Kendra Haste szobrász, akinek zseniális állatszobrai nem éppen egy megszokott alapanyagból készülnek.

Hihetetlenül élethű figurák fából (képekkel)

Az olasz művész, Peter Demetz saját kezével faragta ki ezeket az élethű szobrokat.