Dzsesszmisével indul a balatonboglári jazzfesztivál

A magyar dzsesszélet krémje lép fel Balatonbogláron a szerda este dzsesszmisével induló és szombatig tartó Jazz és a Bor Fesztiválon, ahol kulináris élvezetekre is számíthatnak a fesztiválozók.
A már hagyományosnak számító, idén 12. alkalommal megrendezett fesztivál esténként napi két koncerttel csábítja Balatonboglárra a dzsessz szerelmeseit és a kulturális programokat kedvelő nyaralókat. Idén, rendhagyó módon, a megnyitó előtt dzsesszmisét tartanak 18 órai kezdettel a helyi evangélikus templomban. A programok fellépői között lesz egyebek közt Babos Gyula, Veres Mónika, Fábián Juli, Sárik Péter, Urbán Orsolya, Dés András, Kaltenecker Zsolt, Lattmann Béla és a Fekete-Kovács Kornél Quintet. A rendezvény a kulináris élvezetekre is hangsúlyt fektet: díjnyertes pincészetek kínálják boraikat, és sajtkülönlegességek széles választéka várja a vendégeket. A koncertek 20 órakor kezdődnek a balatonboglári művelődési ház udvarán. További információk a szervező helyi egyesület honlapján, a www.helyiertek.hu oldalon olvashatók.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ceruza csodák, itt nem szimpla hegyezés történt

Ha eddig eleged volt már attól is, hogy ceruzahegyezés után tiszta grafit a kezed, akkor ezek után a képek után legközelebb nem leszel annyira felháborodva...

Lenyűgöző szobrok szerte a világból

A világ városai számos gyönyörű és sokatmondó szobrot, emlékművet tárnak az ember elé, melyek ötletességükkel, rejtett tartalmukkal maradandó élményeket nyújthatnak számunkra. Ezekből válogattunk nektek egy csokorra valót.

Az istenek italának jótékony hatásai, de mennyi az annyi?

Tény, hogy a jó minőségű bor, kisebb dózisú orvosság. Viszont nagyobb mennyiségben méreg is lehet. A világon jelenleg kb. 300 millió hektoliter bort termelnek évente. De egészségügyileg hol van a határ, egyszóval mennyi az annyi?

Valóban élő szobrok...

Mert léteznek élő szobrok, ha élő alapanyagból készülnek. Ilyenek a virágokból készült szobrok. Szemet kápráztató a következő fotósorozat. Hiszen valóban vannak dísznövények, a szó legszorosabb értelmében.

A város, ami minden év augusztus elsején mozdulatlanná dermed (+videók)

Hogy miért áll meg Lengyelországban az élet minden év augusztus elsején egy percre? Figyelem! A háború egyik leghősiesebb, s egyben legtragikusabb története következik!