Dzsesszmisével indul a balatonboglári jazzfesztivál

A magyar dzsesszélet krémje lép fel Balatonbogláron a szerda este dzsesszmisével induló és szombatig tartó Jazz és a Bor Fesztiválon, ahol kulináris élvezetekre is számíthatnak a fesztiválozók.
A már hagyományosnak számító, idén 12. alkalommal megrendezett fesztivál esténként napi két koncerttel csábítja Balatonboglárra a dzsessz szerelmeseit és a kulturális programokat kedvelő nyaralókat. Idén, rendhagyó módon, a megnyitó előtt dzsesszmisét tartanak 18 órai kezdettel a helyi evangélikus templomban. A programok fellépői között lesz egyebek közt Babos Gyula, Veres Mónika, Fábián Juli, Sárik Péter, Urbán Orsolya, Dés András, Kaltenecker Zsolt, Lattmann Béla és a Fekete-Kovács Kornél Quintet. A rendezvény a kulináris élvezetekre is hangsúlyt fektet: díjnyertes pincészetek kínálják boraikat, és sajtkülönlegességek széles választéka várja a vendégeket. A koncertek 20 órakor kezdődnek a balatonboglári művelődési ház udvarán. További információk a szervező helyi egyesület honlapján, a www.helyiertek.hu oldalon olvashatók.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezt üzeni Zacher a Szigetre készülőknek (+videó)

Egy doki, aki a földön jár. Egyszerűen csúcs, nem köntörfalaz. Kimondja a lényeget. Zacher Gábor így üzent a Szigetre készülőknek!

Így reagál egy elefántcsorda, ha kisormányos születik: egy döbbenetesen szép videó!

Az állatvilágban is óriási csodának számít, ha utódok születnek. Ezek a megörökített felvételek is ezt bizonyítják, hiszen jól látható, hogy milyen örömmel fogadja a csorda az újszülött borjút

A legtöbb ember csak követ lát ott, ahol a művész már a csodát: 13 végtelenül gyönyörű szobor

Szomorú, hogy a kő nem változik élővé - mégis az igazán nagyszerű alkotók életet lehelnek a leghidegebb márványba is, az ember szeme pedig nem győzi falni a látványt.

10 kép Szíriáról a harcok előtt és után, ami bizonyítja: a háború sohasem éri meg!

Csak azért, mert nem nálunk történik, még nem jelenti azt, hogy nem történik meg. Gandhi azt hirdette, hogy az emberiséget a szeretet törvénye uralja. Ha az erőszak, azaz a gyűlölet uralkodna, már rég kihaltunk volna. És mégis a tragédiája a dolognak, hogy az úgynevezett civilizált emberek és nemzetek úgy viselkednek, mintha a társadalom alapja az erőszak lenne. Ne hagyjuk!

Ez a fotós hátat fordít a világhírű látványosságoknak, hogy megmutassa a másik oldalt

Oliver Curtis brit fotós megmutatja a híres nevezetességek környezetét azáltal, hogy hátat fordít a jól ismert képeknek.


NAPI BOLDOGSÁG