Ingyenes népi játszóházvezetői tanfolyam indul


A tanfolyam elméleti néprajzi és gyakorlati népi kézműves ismeretek elsajátítását teszi lehetővé. 

A képzésben résztvevők megismerhetik a néprajztudomány részterületeit, a hagyományos magyar népi kultúra elemeit. A hagyományos magyar népi kultúra elemeit, így a gazdálkodást, a népi táplálkozást, a népi építészetet, a lakáskultúrát, a viseletet, a népszokásokat és a népköltészetet is megismerhetik az érdeklődők. A cél, hogy a képzésben résztvevők ismerjék és legyenek képesek gyermekekkel elkészíteni a természetben található különböző anyagokból – vesszőből, csuhéból, szalmából, nádból vagy gyékényből – készülő egyszerű játékokat. 
Fontos, hogy ismerjék az egyszerű tárgyak elkészítésének folyamatait, szerezzenek jártasságot a nemezelés, szövés-fonás, bőrmunkák, fazekasság, gyöngymunkák, növényi festés technikáinak alkalmazásában. Tanulják meg a jeles napokhoz köthető tárgykészítés technikáit: adventi koszorú, mártott gyertya, aratókoszorú, hímes tojás. A képzés 120 órás elméletének és gyakorlatának elsajátítását követően az oktatók egy hetes tábor során tovább mélyítik a hallgatók által kiválasztott természetes anyagok ismeretét, gyakorlati felhasználását. A képzést elsősorban Debrecen és térsége hátrányos helyzetű, legalább középfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőinek ajánlják.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

A világon 300 millió gyermeknek nincs cipője - egy fiatal srác találmánya most megoldhatja ezt a problémát!

Kenton Lee találmányának köszönhetően a szegénységben élő szülőknek nem kell amiatt aggódniuk, hogy miből vesznek új lábbelit a lurkóknak.

Otthagynád a gyerekedet az út szélén? Akkor a kutyáddal se tegyél ilyet!

Egy megdöbbentő, ám annál tanulságosabb magyar rövidfilm terjed az interneten, ami a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet.

Egy tanmese, amit minden felnőttnek el kellene olvasnia

Egy remek szöveg arról, milyen könnyen átsiklunk a valóban fontos dolgokon, és egy tanács, hogyan kerüljük el ezt a jövőben!

Bravó: 46 év után először magyar játékfilm is versenyben van a cannes-i filmfesztiválon

Nemes Jeles László első, Saul fia című játékfilmje meghívást nyert a május 13. és 24. között megrendezésre kerülő 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.


Népszerű termékek
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Rózsaillatú Szívszappan
360 Ft

Esküvők romantikája, szerelem kifejezője; a szívszappan!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése