Ingyenes népi játszóházvezetői tanfolyam indul

A tanfolyam elméleti néprajzi és gyakorlati népi kézműves ismeretek elsajátítását teszi lehetővé. 

A képzésben résztvevők megismerhetik a néprajztudomány részterületeit, a hagyományos magyar népi kultúra elemeit. A hagyományos magyar népi kultúra elemeit, így a gazdálkodást, a népi táplálkozást, a népi építészetet, a lakáskultúrát, a viseletet, a népszokásokat és a népköltészetet is megismerhetik az érdeklődők. A cél, hogy a képzésben résztvevők ismerjék és legyenek képesek gyermekekkel elkészíteni a természetben található különböző anyagokból – vesszőből, csuhéból, szalmából, nádból vagy gyékényből – készülő egyszerű játékokat. 
Fontos, hogy ismerjék az egyszerű tárgyak elkészítésének folyamatait, szerezzenek jártasságot a nemezelés, szövés-fonás, bőrmunkák, fazekasság, gyöngymunkák, növényi festés technikáinak alkalmazásában. Tanulják meg a jeles napokhoz köthető tárgykészítés technikáit: adventi koszorú, mártott gyertya, aratókoszorú, hímes tojás. A képzés 120 órás elméletének és gyakorlatának elsajátítását követően az oktatók egy hetes tábor során tovább mélyítik a hallgatók által kiválasztott természetes anyagok ismeretét, gyakorlati felhasználását. A képzést elsősorban Debrecen és térsége hátrányos helyzetű, legalább középfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőinek ajánlják.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Indulj el egy úton… egy folklorista életmű (+interjú Kallós Zoltánnal)

"Indulj el egy úton" címmel indult Kallós Zoltán népzenekutató folklorista életművét bemutató kiállítás. Nézd meg, megéri!

Egy játszóház, amely kizárólag felnőtteket vár (+videó)

A brit Pearlfisher dizájn stúdió labdával halmozott tele egy szobát, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a stresszes felnőtteknek.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Ma nyílik meg a Word Press Photo kiállítás

A World Press Photo tavalyi pályázatának csaknem 100 ezer felvételéből kiválasztott 143 díjnyertes fotót láthatja a közönség péntektől a Néprajzi Múzeumban.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)


NAPI BOLDOGSÁG