World Press Photo – ki látja így a világot?


Kepes András költői kérdése a World Press Photo megnyitója kapcsán mélyen elgondolkodtató, de azért van olyan aspektusa a kiállításnak, amit bátran ajánlunk pozitívumra éhes olvasóinknak is. 


"A World Press Photo kiállítás kicsit olyan, mintha elidőznénk azon, mi történt velünk az elmúlt évben. Nem lesz tőle jó kedvünk" - mondta el a tárlatot megnyitó Kepes András. A televíziós újságíró összegzése szerint az anyagban a háborúk, a nyomor, a természeti katasztrófák dominálnak, és még a sportfotókon is erőszakos jelenetek láthatók. "Ez az öt és fél ezer fotóriporter látja így a világot vagy a pályázat zsűrije? Vagy lehet, hogy a sajtó ilyen: csak tragédiákkal lehet megragadni a közönség figyelmét?" - fogalmazta meg a kérdést Kepes András, hozzáfűzve, hiányolja a kiállításról az élet finom árnyalatait. 5,691 fotóriporter 125 országból pályázott a World Press Photo éves pályázatán. Az értékeléssel a nemzetközi zsűri 13 napot töltött Amszterdamban. 23 nemzet 55 fotográfusát, köztük a magyar Lakatos Pétert díjazták.
A kép illusztráció.
World Press Photo 2011 kísérő kiállítása a Duna kiállítás. Ezt a kuriózum fotótárlatot azért bátran ajánljuk a világ pozitív oldalát kereső olvasóinknak. A Duna kiállítás képet ad a Duna menti életről a németországi forrástól a romániai Deltáig. A kiállítás nemzetközi pályázat eredményeképpen, az Európai Bizottság Duna-stratégiájára épül az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének együttműködésével. Célja felhívni a figyelmet a Duna 14 országot összekötő adottságainak jobb kihasználására, az együttműködésre, legfőképp a környezetvédelem és a hajózás területén. Csodálatos természetfotókat és bájos életképeket egyaránt élvezhetünk a tárlaton, amit igazán érdemes megnézni!

Az október 31-ig látogatható World Press Photo 2011 kiállítás kísérőprogramjairól, tárlatvezetéseiről a www.worldpressphotohu.info honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Felejtsd el a megszokottat és pláne a szelfit... A legjobb fotózási tippek nyaraláshoz!

Fotós tippek a nyaraláshoz, hogy értékes, érdekes és menő képeket készíts!

Mielőtt szexszimbólum lett volna: ritka fotók kerültek elő Marilyn Monroe-ról

Bár tisztában voltunk vele, hogy a vonzó, szőke ciklon egyszerű, barna hajú lány volt, mielőtt szexszimbólummá változott volna, mégis meglepődtünk a nemrégiben előkerült, kevesek által látott fotókon.

10 hihetetlen fotó, amit ritkán láthattál eddig

Hogyan néz ki egy gejzír a kitörése előtt? Hol végződik a kínai Nagy Fal? Ha eddig hidegen hagytak ezek a kérdések, akkor most sürgősen gondold meg magad: elképesztően érdekes képriportunkban hihetetlen fotókat láthatsz a világról!

Kézenfogva a világ körül - Összeházasodott a kreatív páros!

Feleségül vette Murad Ossman fotós a szerelmét, társát, modelljét, aki minden fényképén fogja a kezét, és aki híressé tette őt.

Mit tesz az életünkkel az idő? (képriport)

Mit tesz az idő az életünkkel? Mit tesz az álmainkkal, a vágyainkkal és mindazzal, amit elértünk? Ha idős korunkban belenézünk a tükörbe, és visszatekintünk arra, amit addig elértünk, mit látunk majd? Ezekre a kérdésekre ad választ egy szívbemarkoló fotósorozat.
loading...