Egy ötéves autista kislány, aki igazi mesterműveket fest (képriport)


Az autizmus egyike korunk legtitokzatosabb jelenségeinek. Még az orvosok is nehezen értik meg, annyi rejtélyt, meglepetést és váratlanságot hordoz magában. Egyszerre építi le azokat, akik áldozatául esnek, de ugyanakkor fel is emeli őket, és mintegy kárpótlásként különleges képességeket adományoz nekik.


Így van ez az ötéves Iris Grace esetében is, akinél 2011-ben diagnosztizálták az állapotot. A nehéz teher ellenére a kislány szinte szárnyal a mindennapokban: olyan érzéke van a színekhez, formákhoz, magához a művészethez, amivel csak egy igazi tehetség rendelkezik.

Iris nehezen kezdett el beszélni. Míg a legtöbb gyerek két évesen már számos szót ismer és képes használni, neki beszédterápiára volt szüksége ahhoz, hogy megtanuljon kommunikálni. A szülei ekkor ismertették meg őt a festéssel, ami mára élete értelmévé, örömévé vált.  


"Kezdetben azért ösztönöztük, hogy fessen, rajzoljon, hogy ez az elfoglaltság segítsen neki a beszédterápiában. Aztán szép lassan rájöttünk, hogy nagyon tehetséges, hiba nélkül koncentrál egy-egy alkotásra akár két órán keresztül is. A helyzete egy olyan finom, légies és érzékeny stílust biztosít neki, amilyet még soha nem láttam a vele egykorú gyerekeknél. Úgy tűnik, mintha megértené a színeket, kommunikálna velük - egyszerűen csodálatos" - mesélte weboldalukon az édesanya, Arabella Carter-Johnson. 


Nem véletlen, hogy a rajongók Monet stílusát vélik felfedezni a kislányéban: mintha a legszebb impresszionista tündérországban járnánk, ahol a színek, a hangulatok és az illatok a egymásba mosódnak, egymásba olvadnak, de csak azért, hogy aztán egy hihetetlenül finom egészet hozzanak újra létre. 


Még több kép: irisgracepainting.comPozitív Nap

Forrás: aplus.com / irisgracepainting.com / boredpanda.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Ebben a varázskuckóban nem csak könyvmolyok kapnak kedvet az olvasáshoz!

Hol lenne jobb végletesen belemerülni a lapokon olvasott világba, s elveszni sorai között, mint egy varázslatos, a világ rohanásától elzárt helyen? Ahol amit olvasunk, az csak a miénk?

Árnyjáték, avagy így öltözteti fel a fény hiánya a testet (+fotók)

Minden perfekcionista lelkét simogatják a tökéletes formák, ívek, képződmények. S, hol találhatnánk ezt meg, ha nem a közvetlen közelünkben?

Fotókon a testi gyönyör legmagasabb foka: az orgazmus

Általában nem szeretjük kiteregetni egymás előtt még a lelki életünk szennyesét sem, nemhogy a szexuális kapcsolatunkról beszéljünk másokkal. Lefényképeztetni meg aztán végképp nem!

14 állat, aki jobban jógázik, mint te valaha!

A jóga ápolja a testedet és a lelkedet egyaránt. A modern ember igényeihez igazítva fizikai, mentális, szociális és lelki egészséghez segíti művelőjét, előrébb lendítve mindennapjai színvonalát.


NAPI BOLDOGSÁG