Horgolt színes forgatag: művészet és játék egyben

Színes, horgolt utcai képzőművészeti alkotások, játékosak a szó minden értelmében.


Mindig nagyszerű érzés, ha azt látjuk, hogy a művészet csak úgy átsüt egy hétköznapi használatra tervezett létesítményen. Főleg, ha azt gyerekeknek tervezték! Milyen menő lehet, ha egy ilyen játszótér terül el az ember lakásától néhány sarokra!

Horgolt játszótér a gyerekek nagy örömére.

De ez a játszótér például Japánban van, egy sapporói parkban. És ami azt illeti, a művészeti háttér nem véletlen: egy képzőművész, Toshiko Horiuchi McAdam műve, akinek egy vicces véletlen folytán fordult a figyelme a játszóterek felé.

Szerencsés japán gyermekek.


Az egyik kiállításán ugyanis megjelent két gyerek, és mint a majmok, felmásztak a műtárgyakra. „A horgolt alkotások nyúlni és hintázni kezdtek, az anyag új életre kelt" – olvasható a művész beszámolójában, aki onnantól kezdve az utcára kezdett tervezni.

Olek művésznőt inspirálta az ötlet, ő egy krokodil játszóteret alkotott Sao Paulóban.

A horgolt játszótér-installáció ötlete úgy látszik, másokat is megfertőzött: a lengyel származású New York-i művésznő, Olek egy gigantikus, sokszínű krokodilt állított ki São Paulóban.

Nem mindennapi játszótér Brazíliában.


A krokodil természetesen játszótér (még ha csak egy időszaki kiállítás részeként is), amelyet a brazil Márcia Maria Benevento tervezett.


Képek forrása: Playgrounddesigns / Artrick-playground


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Anya és lányai összeöltöztek - és ez most igen cuki projekt lett

Összeöltözni már azért kicsit elcsépelt, nemde? Kivéve, ha van egy négyévesed, aki nagyon tökéletesen trollkodja szét mindahányszor.

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!

Oldszkúl hárdkór házasság

A házasságról kérdezel? Figyelj, én nem szoktam erről beszélni. Igen, itt az ujjamon a gyűrű, de akkor is, ez magánügy. Hogy nem tudod, hogy mit csinálj? Hat éve együtt vagytok, most már lépni kéne, ő nagyon akarja, az látszik rajta, tett is már célzásokat, ezeket te persze elengedted a füled mellett, de mégis csak, dönteni kéne. Jól van, értem. Először is egy kérdés van:

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

Most zajlik a földkerekség egyik legszebb virágzása - megmutatjuk!

Március végével és áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán.


NAPI BOLDOGSÁG