Kézműves sajtok dömpingje a belvárosban

Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren.


 A gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket. A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják, hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.

A sajt nélkülözhetetlen táplálék, fontos kalciumforrás. Sokan a minőségi, kézzel készült termékek helyett viszont a kevésbé megbízható, a nagyáruházakban kapható ömlesztett termékeket választják. "Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a minőségi kézműves termékek nem feltétlenül kerülnek sokkal többe a tömegtermékekhez képest" - mondta el az eseményről tartott sajtótájékoztatón kedden Necz István főszervező.

A sajt nélkülözhetetlen táplálék, fontos kálciumforrás


A sajtok mellett a fesztiválon az érdeklődők megtalálhatják a hozzájuk illő borokat, pálinkákat, sőt minőségi szalámi- és mangalicasonka-termékeket is. Tizenöt magyar sajtház, három bor- és két pálinkaház képviselteti magát a rendezvényen. A fesztivál második napján, szombat délután öt órakor egyedülálló aukcióra kerül sor: sajtra, borra, pálinkára, szalámira lehet licitálni. A termékek árai száz forinttól indulnak, a rendezvény vendégei így lényegesen kedvezményes áron is jó minőségű termékekhez jutnak.

A finom falatok mellé viszont természetesen jó hangulat is dukál: a fesztivál színpadán fiatal zenészek, elsősorban dzsessz-zenekarok szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ingyenesen látogatható, sőt a szervezők ingyenes kóstolójegyet is biztosítanak azoknak, akik az esemény Facebook-oldaláról letöltik az ajándék bónt. Az oldalon a részletes programról is hasznos információk olvashatók.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szedd magad levendula: idén is eljött a nyár egyik legjobb programja!

A Levendula Fesztivál lesz most hétvégén, 23-25-ig tart Tihanyban, ahol mindenhez hozzájuthatsz, ami levendulás, és persze nagyon sok érdekes programmal készülnek kicsik és nagyok számára.

"Mi a legfontosabb az életben?" - a sajtótájékoztató, amit mindenkinek látnia kell!

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott Sarunas Jasikevicius, a litván Zalgiris Kaunas vezetőedzője. Az átlagosnak induló kérdezz-felelek akkor vett váratlan fordulatot, mikor az egyik riporter megkérdezte, hogy lehetséges az, hogy a csapat egyik kulcsjátékosa gyermeke születésénél van ott a csapat meccse helyett.

Bagdy Emőke: hogyan éljünk túl? - Elengedés, megbocsátás, újrakezdés (+videó)

Hogyan bocsássunk meg annak, aki megsebzett, becsapott, megalázott, megkárosított bennünket? Egyáltalán miért érdemes megbocsátani - miért nem jobb megoldás mégis a bosszú? Hogyan építsünk rá egy derűs, új lehetőségekben gazdag jövőt a csalódásokkal és fájdalmas tapasztalatokkal teli múltra?

Újabb magyar gasztro-sikernek örülhetünk, ezúttal Bécsből!

Magyar gasztroblogger diadalmaskodott a bécsi elegáns és nívós étterem hobbiszakácsoknak kiírt versenyén!

10 élelmiszer, ami megmentheti a hétköznapokat - kamrába velük!

A legtöbb kamra, konyhaszekrény tartalmaz alapvető élelmiszereket, melyek szükségesek a mindennapi főzéshez. Ki akarna naponta lisztért vagy olajért rohangálni? Nyilván senki.


NAPI BOLDOGSÁG