Az 5 napos bébielefánt egy iszapos tó fogságába esett, így mentették meg az emberek: Az anya reakciója szívszorító! + VIDEÓ

Még mindig viszonylag keveset tudunk a vadonélő állatok viselkedéséről, a természeti jelenségekről. Annak ellenére, hogy tudástárunk egyre bővül, új ismereteket szerzünk, sok megválaszolatlan kérdés van még mindig.
Ilyenek a szárazföld legnagyobb termetű állatai is, az elefántok, amelyek kommunikációját, érzelmi intelligenciáját még mindig nem tudták megfejteni a szakértők, akár az is kijelenthető ezekkel az óriásokkal kapcsolatban, hogy sokkal fejlettebb empátiával rendelkeznek, mint mi.

Az 1972 Cynthia Moss és Harvey Croze által alapított a The Amboseli Trust for Elephants nevű projekt pontosan az ormányosokkal kapcsolatos titkokat igyekszik feltárni Kenyában. Az Amboseli Nemzeti Parkban több mint 40 éve tanulmányozzák a vadon élő elefántokat, amelyeknek természetesen nevük is van.

Az alábbi videó 2012-ben készült, amelyen egy 5 napja született kis elefántborjú látható, csapdába esett, amikor egy sáros, iszapos üregből egyszerűen képtelen kimászni, anyja, Zahava nem tudott segíteni rajta. Szerencsére a rezervátum emberei a kicsi segítségére siettek.
Az is különleges, hogy a kis ormányos megérezte, hogy az emberek nem akarják bántani, ezért máris odasiet a gödör széléhez, és mindenben együttműködik. Végül sikerül kihúzni a sárból az igencsak elfáradt kicsit, akit az egyik asszony igyekezett a mocsártól távol tartani, nehogy újból beleessen. Egy kis idő múlva Zahava is visszatér és gyorsan szárnyai alá veszi a kicsit, közben egyet hangosan trombitál is, amely elefántnyelven talán egy óriási és hálás köszönömöt jelent, a megmentőknek címezve.


Forrás: Youtube.com


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Anya és lányai összeöltöztek - és ez most igen cuki projekt lett

Összeöltözni már azért kicsit elcsépelt, nemde? Kivéve, ha van egy négyévesed, aki nagyon tökéletesen trollkodja szét mindahányszor.

"Egy asszonynak két munkahelye van" - az anyák, feleségek láthatatlan munkájának ereje!

Az önkéntes tevékenység és a fizetetlen házimunka gazdasági szempontból láthatatlan (vagyis semmilyen valutában nem definiálják, nem pénzre váltott tevékenység), így ezáltal sokszor presztízs nélküliek is. Ez a társadalmi jelenség pedig leginkább a nőket érinti, ennek egyik oka a hagyományos nemi szerepek között keresendő, ám a mára tömeges női munkavállalás ellenére sem változott ez a helyzet.

Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől

A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.


NAPI BOLDOGSÁG