Az 5 napos bébielefánt egy iszapos tó fogságába esett, így mentették meg az emberek: Az anya reakciója szívszorító! + VIDEÓ

Még mindig viszonylag keveset tudunk a vadonélő állatok viselkedéséről, a természeti jelenségekről. Annak ellenére, hogy tudástárunk egyre bővül, új ismereteket szerzünk, sok megválaszolatlan kérdés van még mindig.
Ilyenek a szárazföld legnagyobb termetű állatai is, az elefántok, amelyek kommunikációját, érzelmi intelligenciáját még mindig nem tudták megfejteni a szakértők, akár az is kijelenthető ezekkel az óriásokkal kapcsolatban, hogy sokkal fejlettebb empátiával rendelkeznek, mint mi.

Az 1972 Cynthia Moss és Harvey Croze által alapított a The Amboseli Trust for Elephants nevű projekt pontosan az ormányosokkal kapcsolatos titkokat igyekszik feltárni Kenyában. Az Amboseli Nemzeti Parkban több mint 40 éve tanulmányozzák a vadon élő elefántokat, amelyeknek természetesen nevük is van.

Az alábbi videó 2012-ben készült, amelyen egy 5 napja született kis elefántborjú látható, csapdába esett, amikor egy sáros, iszapos üregből egyszerűen képtelen kimászni, anyja, Zahava nem tudott segíteni rajta. Szerencsére a rezervátum emberei a kicsi segítségére siettek.
Az is különleges, hogy a kis ormányos megérezte, hogy az emberek nem akarják bántani, ezért máris odasiet a gödör széléhez, és mindenben együttműködik. Végül sikerül kihúzni a sárból az igencsak elfáradt kicsit, akit az egyik asszony igyekezett a mocsártól távol tartani, nehogy újból beleessen. Egy kis idő múlva Zahava is visszatér és gyorsan szárnyai alá veszi a kicsit, közben egyet hangosan trombitál is, amely elefántnyelven talán egy óriási és hálás köszönömöt jelent, a megmentőknek címezve.


Forrás: Youtube.com


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A csoda előtted hever! Dunakanyar, ahogyan még nem láttad

Ilyen lélegzetelállítóan szép fotót a Dunakanyarról még nem láttunk. Tényleg nem!

A Harmincas Anyukákhoz

Látlak titeket a boltban, látlak titeket a játszótéren. Látlak az iskola előtt, a külvárosból bevezető utakon, a gyerekbarát éttermekben. Néha ti is láttok engem, ilyenkor egymásra mosolygunk, egy grimasszal jelezzük, hogy közös a sorsunk.

Négy ikerpárt mutatunk: meg tudod mondani melyikük az anyuka?

Ikrekkel vizsgálták, nyomot hagy-e a testen az anyaság - íme, az eredmény!

Lányokat nevelni nem teher, hanem kiváltság - 15 dolog, amit egy lányos apának tudnia kell

Lányokat nevelni nem teher, hanem kiváltság – állítja a szerző, aki 11 év tapasztalatait foglalta össze 15 pontban.

Óceáni hulladékból sportcipő... Már ez is lehetséges! (Sőt, meg is kezdődött a tömegtermelése)

Megkezdődött az óceáni hulladékból gyúrt Adidas sneakerek tömegtermelése!


NAPI BOLDOGSÁG