Az 5 napos bébielefánt egy iszapos tó fogságába esett, így mentették meg az emberek: Az anya reakciója szívszorító! + VIDEÓ

Még mindig viszonylag keveset tudunk a vadonélő állatok viselkedéséről, a természeti jelenségekről. Annak ellenére, hogy tudástárunk egyre bővül, új ismereteket szerzünk, sok megválaszolatlan kérdés van még mindig.
Ilyenek a szárazföld legnagyobb termetű állatai is, az elefántok, amelyek kommunikációját, érzelmi intelligenciáját még mindig nem tudták megfejteni a szakértők, akár az is kijelenthető ezekkel az óriásokkal kapcsolatban, hogy sokkal fejlettebb empátiával rendelkeznek, mint mi.

Az 1972 Cynthia Moss és Harvey Croze által alapított a The Amboseli Trust for Elephants nevű projekt pontosan az ormányosokkal kapcsolatos titkokat igyekszik feltárni Kenyában. Az Amboseli Nemzeti Parkban több mint 40 éve tanulmányozzák a vadon élő elefántokat, amelyeknek természetesen nevük is van.

Az alábbi videó 2012-ben készült, amelyen egy 5 napja született kis elefántborjú látható, csapdába esett, amikor egy sáros, iszapos üregből egyszerűen képtelen kimászni, anyja, Zahava nem tudott segíteni rajta. Szerencsére a rezervátum emberei a kicsi segítségére siettek.
Az is különleges, hogy a kis ormányos megérezte, hogy az emberek nem akarják bántani, ezért máris odasiet a gödör széléhez, és mindenben együttműködik. Végül sikerül kihúzni a sárból az igencsak elfáradt kicsit, akit az egyik asszony igyekezett a mocsártól távol tartani, nehogy újból beleessen. Egy kis idő múlva Zahava is visszatér és gyorsan szárnyai alá veszi a kicsit, közben egyet hangosan trombitál is, amely elefántnyelven talán egy óriási és hálás köszönömöt jelent, a megmentőknek címezve.


Forrás: Youtube.com


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.

Anyák, amint férjhez adják lányaikat (egy szívhez szóló képriport)

Szerencsés az a lány, akit az édesanyja készíthet fel élete legnagyobb napjára. Szerencsés, ha az, aki megszülte, végigkísérte, ahogy megismerkedik a nagy Ő-vel, izgult a randevúk alatt, örült az eljegyzésnek, és végül könnyes szemmel átadta őt annak a férfinak, aki legalább annyira fog vigyázni rá, mint ahogy ő tette, egész életében.

Könnyeket csal a szemedbe Liptai Claudia anyák napi üzenete

"Nincs nap hogy ne törne rám a hiányod. Lassan 7 éve, hogy nem érzem az illatod és az ölelésed. Ha a gyerekeimre nézek, még jobban érzem azt az űrt, amit hagytál. Hogy nem kapnak a borsólevesedből, a rajongásodból, a semmihez sem hasonlítható nagymamaságodból" - olvassátok el Liptai Claudia megható anyák napi üzenetét.

Anyák a világban

Nagy piros pont az emberiségnek, hogy szentelt egy ünnepet az anyaságnak, amit a bolygó minden pontján megünnepelnek. Azt vizsgáltuk, hogyan változik az ünneplés országonként.

A világ legtündéribb elefánttámadása +videó

Az alábbi videót a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban készítették, ahol egy csoport turista egy elefántcsaládba botlott.


NAPI BOLDOGSÁG