Kapaszkodj a székedbe: ilyen szédítő sportvideót még nem láttálMind a Szószék-szikla, mind pedig a Kjerag-szikla a Lysefjorden, azaz a Fény fjordja fölött magasodik, amely a partját övező enyhén színes gránittömbökről kapta a nevét. Egykor jégtakaró fedte ezt a vidéket, majd amikor a gleccserek mély völgyeket vájva megindultak a tenger felé, ezek a hatalmas öblök megteltek vízzel, és létrejöttek Norvégia lélegzetelállító fjordjai. A mintegy 40 kilométer hosszú Lysefjord mentén gyakran ezer méter magasra is felnyúlnak a szinte függőleges sziklatömbök, melyek nehéz, de festői kirándulóterepek.


A Szószék-sziklától nem messze található Norvégia egyik legismertebb hegye, a Kjerag. A Lysefjord felett függőleges falként emelkedik a hegy 1110 méteres magasságig. A hely rendkívül népszerű a turisták és a bázisugrók között, azon kevés helyek egyike, ahol az ugrók törvényesen gyakorolhatják a sportot.

"A hely úgy néz ki, mintha egy óriás kettécsapta volna baltájával a hegyet, és a rést kitámasztotta volna egy kővel."

És akkor ugrás a mélybe:Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Az agyonkímélt gyermekek korát éljük

Kényes mondat. Már-már bicskanyitogatóan hathat egyeseknek a fenti kijelentés. Pedig igaz. Sajnos. Hogy mi vezetett ide, mi a következménye és hol lehet a megoldás, most megpróbálom Kibogozni.

Egy börtön, ahonnan senki sem akar megszökni

Van egy kis, alig másfél óra alatt bejárható sziget Oslótól 75 km-re; egy sziget, amelyen, bár börtönként funkcionál, nincsenek rácsok, kerítések, a rabok mutatós faházakban laknak, szakmát, nyelvet tanulnak, és mindössze öt fegyvertelen őr őrzi őket éjszakánként. Ez Bastøy börtöne, a világ egyik legeredményesebb ilyen jellegű intézménye.

Ha ezek igazak rád, akkor egy erős személyiség vagy

Elméletileg minden tapasztalatunk és élményünk jobbá és erősebbé tesz minket, ám az optimista szemlélet és az önsajnáltatás mellőzése mellett még egy csomó olyan dolog van, amin dolgoznunk kellene.

Kedvenc filmhőseink kontra valóság - így néznek ki az igaz történetek valódi szereplői

A legszebb, legmeghatóbb és legizgalmasabb történeteket a való élet írja. Éppen ezért előszeretettel nyúl a filmszakma is ezekhez a sztorikhoz. A megtörtént eseményeken alapuló, valós személyek életét megfilmesítő mozik azonban olykor eltérnek a valóságból.


NAPI BOLDOGSÁG