Az IKEA alapítója milliárdos, mégis turkálókból öltözködik


Kamprad igen garasoskodó ember hírében áll, de ő azt mondja, hogy ez a mentalitást segített az IKEA-t ilyen nagy sikerre vezetnie. Azonban azzal, hogy ruháit bolhapiacokon és turkálókban veszi meg, nem csak pénzt akar spórolni: jó példát is szeretne mutatni, miszerint a tudatos takarékossággal birodalmakat lehet felépíteni.Persze nem csak Kamprand az öltözködésében jelenik meg a takarékos szemlélet. Igyekszik a mindennapokban egy normális, majdhogynem hétköznapi életet élni.Tudtad hogy...?
Annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, az IKEA alapítója egy kicsi házban él, az IKEA-ban eszik és busszal közlekedik.


2006-ban a Forbes a világ 5. leggazdagabb embereként jegyezte Kampradot.


Forrás: The Guardian

Képek forrása: pinterest

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ha azt hiszed, hogy a tűzifa csak égetni való, akkor ezeken a házakon ámulni fogsz!

Ha olcsón szeretél jó minőségű építőanyagból házat felhúzni, akkor nem kell tovább keresned, itt a tökéletes alapanyag: a tűzifa!

Áramot termel, költséget csökkent és elhízás ellen is jó: íme, az új hibrid kerékpár (+videó)

Az öt órán át ható energiaital atyja, Manoj Bhargava bemutatta a cégük legújabb találmányát, a szabad elektromossággal működő hibrid kerékpárt.

Nemsokára itt a Föld órája

Idén március 28-án sötétülnek el a fények 162 ország mintegy hétezer településén.

Az életben az a legfontosabb, hogy ott legyünk egymásnak! (+videó)

A világon semmi sem ér annyit, mint a szeretteinkkel lenni. Ezt mutatja be a következő kisfilm, mégpedig igazán szívhez szóló módon...


NAPI BOLDOGSÁG