Bolondozz!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy minden idegszálunkkal arra koncentráljunk, hogy a napunk tökéletesen rendben haladjon a maga útján, de közben a pillanat észrevétlenül kisiklik a kezeink közül.

Reggel időben el kell indulni, és ehhez persze időben el kell készülni. Bár tény, hogy ez sokaknak még gyerek nélkül is művészet, de akinek egy vagy két kisgyereke van, az tudja igazán, hogy ez néha igazi rémálom.Ha viszont, az örökös zsörtölődés, morgolódás vagy kiabálás helyett az ember a megoldandó feladatokba egy kis mókát, viccelődést csempészne, akkor azok sokkal élvezetesebbé válnának. Persze ez egy kicsit több időt igényelne, de biztosan nem csikorgatnánk fogunkat, forgatnánk szemünket, és fújtatnánk, mint egy igásló. A perc pedig örömtelibbé, emlékezetesebbé válna.

Gretchen Rubin szerint, ha tudatosan időt szakítunk a bolondozásra, akkor nemcsak mi válunk boldogabbá, hanem másokat is megfertőzünk a jókedvünkkel. Milyen igaz! Mi lenne, ha kezdetnek egyszerűen csak hagynánk, hogy gyerekeink jókedve, játékossága ránk ragadjon? Mi lenne, ha második lépésként mi magunk kezdeményeznénk a bolondozást?

A hétköznapi rohanásban, a ránk váró megoldandó problémák súlya alatt ez egyáltalán nem egyszerű feladat! Viszont nem is lehetetlen, úgyhogy ezen a héten fogadjuk meg Gretchen tanácsát, és ne tegyünk mást, csak bolondozzunk!

A teljes blogbejegyzésért olvass tovább a napiboldogság.com-on.


Forrás: napiboldogság.com/Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!

9 dolog az otthonunkban, ami a tudomány szerint is boldogabbá tesz

Ezentúl akár esszenciának is tekinthetjük az alábbi tanácsokat.

10 dolog, amit a tánc ad nekünk

Táncolni mindig, mindenkinek érdemes. Nem csak örömforrás, az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul, terápiás célokra is használják, sőt a párválasztásban sem elhanyagolható szerepet tölt be.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.


NAPI BOLDOGSÁG