Bolondozz!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy minden idegszálunkkal arra koncentráljunk, hogy a napunk tökéletesen rendben haladjon a maga útján, de közben a pillanat észrevétlenül kisiklik a kezeink közül.

Reggel időben el kell indulni, és ehhez persze időben el kell készülni. Bár tény, hogy ez sokaknak még gyerek nélkül is művészet, de akinek egy vagy két kisgyereke van, az tudja igazán, hogy ez néha igazi rémálom.Ha viszont, az örökös zsörtölődés, morgolódás vagy kiabálás helyett az ember a megoldandó feladatokba egy kis mókát, viccelődést csempészne, akkor azok sokkal élvezetesebbé válnának. Persze ez egy kicsit több időt igényelne, de biztosan nem csikorgatnánk fogunkat, forgatnánk szemünket, és fújtatnánk, mint egy igásló. A perc pedig örömtelibbé, emlékezetesebbé válna.

Gretchen Rubin szerint, ha tudatosan időt szakítunk a bolondozásra, akkor nemcsak mi válunk boldogabbá, hanem másokat is megfertőzünk a jókedvünkkel. Milyen igaz! Mi lenne, ha kezdetnek egyszerűen csak hagynánk, hogy gyerekeink jókedve, játékossága ránk ragadjon? Mi lenne, ha második lépésként mi magunk kezdeményeznénk a bolondozást?

A hétköznapi rohanásban, a ránk váró megoldandó problémák súlya alatt ez egyáltalán nem egyszerű feladat! Viszont nem is lehetetlen, úgyhogy ezen a héten fogadjuk meg Gretchen tanácsát, és ne tegyünk mást, csak bolondozzunk!

A teljes blogbejegyzésért olvass tovább a napiboldogság.com-on.


Forrás: napiboldogság.com/Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csinálj mindent szívből, és akkor megtörténik a csoda! Itt a példa rá: egy boldog gazda videója

Nézzétek, milyen egy boldog gazda! Milliókat varázsolt el pajtatánca.

Miért boldogtalanok a mai fiatalok? A megfejtés az orrunk előtt hevert!

Talán soha egyetlen korábbi nemzedék tagjai sem voltak ennyire frusztráltak és a helyüket nem találók, mint a mai huszon- és harmincévesek. Ez a gondolatmenet hibátlanul megválaszolja a miérteket.

A színtiszta öröm pillanatai: ilyen a valódi boldogság (képriport)

A szívből jövő boldogságot nem lehet, és nem is kell letagadni: a siker, egy kellemes meglepetés, vagy akár a szeretteinkkel töltött idő is felvidíthat bennünket. Elsősorban az arcunk árulja el, hogy örülünk-e valaminek - széles mosolyra húzódik a szánk, nevetünk, csillog a szemünk, szinte sugárzunk. Csakúgy, mint a képen szereplő emberek, állatok esetében. Nézd meg őket, és örülj együtt velük!

Egyetlen szót kell megtanulnod, ha boldog párkapcsolatra vágysz

Sokan gondolkoznak el azon, hogy vajon mi a boldog párkapcsolat kulcsa. Egy amerikai újságíró úgy hiszi, hogy rájött a titokra, ráadásul olyan alapvető dologról van szó, amit mindannyian gyakorolunk: a háláról.

15 provokatív kérdés, amik után másként tekintesz majd az életedre!

Sokszor gondolkodsz az élet nagy kérdésein? Szeretnéd megérteni azt, hogy ki is vagy valójában? Akkor olvass tovább!


NAPI BOLDOGSÁG