Bolondozz!

Reggel időben el kell indulni, és ehhez persze időben el kell készülni. Bár tény, hogy ez sokaknak még gyerek nélkül is művészet, de akinek egy vagy két kisgyereke van, az tudja igazán, hogy ez néha igazi rémálom.Ha viszont, az örökös zsörtölődés, morgolódás vagy kiabálás helyett az ember a megoldandó feladatokba egy kis mókát, viccelődést csempészne, akkor azok sokkal élvezetesebbé válnának. Persze ez egy kicsit több időt igényelne, de biztosan nem csikorgatnánk fogunkat, forgatnánk szemünket, és fújtatnánk, mint egy igásló. A perc pedig örömtelibbé, emlékezetesebbé válna.

Gretchen Rubin szerint, ha tudatosan időt szakítunk a bolondozásra, akkor nemcsak mi válunk boldogabbá, hanem másokat is megfertőzünk a jókedvünkkel. Milyen igaz! Mi lenne, ha kezdetnek egyszerűen csak hagynánk, hogy gyerekeink jókedve, játékossága ránk ragadjon? Mi lenne, ha második lépésként mi magunk kezdeményeznénk a bolondozást?

A hétköznapi rohanásban, a ránk váró megoldandó problémák súlya alatt ez egyáltalán nem egyszerű feladat! Viszont nem is lehetetlen, úgyhogy ezen a héten fogadjuk meg Gretchen tanácsát, és ne tegyünk mást, csak bolondozzunk!

A teljes blogbejegyzésért olvass tovább a napiboldogság.com-on.


Forrás: napiboldogság.com/Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

dolog, amiért a kertészkedés boldog embert terem

Napjaink rohanó, kütyüs, betonnal tarkított világában igazi felüdülés, ha kijuthatunk a szabadba. Ennél csak az a jobb, amikor ezt a saját kerítésünkön belül tehetjük meg. Hogy a kert ápolásához meghozzuk a kedved, öt indokot adunk arra, hogy kerted csinosítása miért fog lelki boldogságot okozni Neked is, mert földes kézzel, hidd el, boldogabb az élet!


NAPI BOLDOGSÁG