Kezdődik a levendulavirágzás - Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni


Idén is lesz Szedd magad a levendulát akciók Monoszlón a Magyar Provence Levendulabirtokon! Június 10- és július 7 között leszünk nyitva, minden nap 10.00 és 18.00 között. A belépés ingyenes.


Zagyvaszántón, a Romhányi Balu Levendula Farmon 2016. június 11-12-én várják a levendula iránt érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett élvezhetik a szedés élményét is átélni, és a saját kezűleg aratott levendulát hazavinni.A levendulavirágzásban a tiszántúliak is gyönyörködhetnek. A Létalevendula, avagy egy csipetnyi Provance a román határtól alig 6 km-re, itt Hajdú-Bihar Megye egyik szegletében található, Debrecentől 30 km-re Létavértesen található gyönyörű természetvédelmi terület szomszédságában, érintetlen, festői környezetben. A házigazdák levendulás sütivel, levendulaszörppel és mosollyal várják az érdeklődőket.


A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, a mai napig nagy hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek elevenednek fel minden évben a Tihanyi Levendula Fesztiválon, melyre idén június 24-26. között kerül sor. A 12. alkalommal megrendezett fesztivál - melyen színvonalas programok várják a látogatókat - fénypontja a Szedd magad levendula akció.


A 2016. június 20-26. közötti levendula-aratás keretében - a virágzás függvényében és a készlet erejéig - minden nap 10-20 óráig gyűjthetjük a virágot.

Az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen. Akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és a saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni, azok már most beírhatják naptárjukba az időpontot.


A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. 


A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, lepecsételt arató táskába lehetséges. Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.


Dörgicsei Levendárium

levendulás elhelyezkedése is különleges, mert nemcsak a levendula érzi jól magát itt, az idelátogató turisták is megcsodálják a táj természeti adottságait és kultúrtörténeti hagyatékait.Pannonhalmi Levendulahét

A levendula virágzás időpontjához igazított "Levendulahét" nem csak a főapátság ezeréves gyógyászati hagyományaira alapozott program, de országosan egyedülálló helyszíne révén is egyedi színfolt az ország fesztiváljainak sorában.


A bencés gyógyászati hagyományokat, a térségben őshonos gyógynövényekhez kapcsolódó kulturális kincset bemutató programokat a több száz éve azonos helyen termesztett gyógynövények ültetvényei által körülölelt bemutató gyógynövénykertben és gyógynövényházban rendezik meg. Időpont: július 1-10Forrás: sokszinuvidek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szedd magad levendula: idén is eljött a nyár egyik legjobb programja!

A Levendula Fesztivál lesz most hétvégén, 23-25-ig tart Tihanyban, ahol mindenhez hozzájuthatsz, ami levendulás, és persze nagyon sok érdekes programmal készülnek kicsik és nagyok számára.

Ott a helyed: szedd magad nárcisz- és tulipánszüret vár a Balatonnál

Isteni programot biztosít a hétvégére és húsvétra is az, hogy Kőröshegyre is beköszöntött a tavasz. Szedd magad akció vár tulipánnal és nárcisszal, ennél léleksimogatóbb programot nem is lehetne kitalálni!

Kedvenc filmhőseink kontra valóság - így néznek ki az igaz történetek valódi szereplői

A legszebb, legmeghatóbb és legizgalmasabb történeteket a való élet írja. Éppen ezért előszeretettel nyúl a filmszakma is ezekhez a sztorikhoz. A megtörtént eseményeken alapuló, valós személyek életét megfilmesítő mozik azonban olykor eltérnek a valóságból.

Molnár Ádám - a szoftvermérnök, aki jobbá teszi a világot

Egy "infós kocka", akinek a hobbija a pszichológia, de mostanra - ahogy ő fogalmaz - már "valahogy összeadódtak benne a dolgok". Molnár Ádámmal, aki nem mellesleg egy Zimbardoval közös kutatáson dolgozik éppen, a legutóbbi TEDxYouth konferencián készített vele interjút a Pszichoforyou magazin.

"Nem én vagyok a lényeg, hanem a másik" - beszélgetés a mélyinterjú műfajának nagyasszonyával, Szily Nórával

Boldogság, siker, kiteljesedés – milyen döntések, választások révén érhetők el? Sok éve már, hogy mélyinterjúiban együtt gondolkodik erről ismert emberekkel. Előadásában megosztja saját tapasztalatait (mélységet és magasságot bejárva – őszintén), idéz híres kedvencei történeteiből, melyeket megosztottak vele, és persze beszél arról is, amit mindennek a lélektani hátteréről az évek alatt összerakott. A kulcsszó számára az önismeret.


NAPI BOLDOGSÁG