67 évnyi szerelem: a köztük lévő köteléket még a halál sem tudta eltépni

Kevés szem maradt szárazon a Ryan Gosling és Rachel McAdams főszereplésével készült Szerelmünk lapjai című film legvégén. Ha eddig azt hitted, hogy csak a filmek végződhetnek ilyen meghatóan, olvasd el Olympia és Michael DeNittis történetét.


A házasság hetét egy olyan különleges történettel ünnepeljük, amilyennel szinte csak filmekben vagy regényekben találkozhattunk. Olympia és Michael DeNittis szerelme még gyermekkorukban szövődött, majd 67 év házasság után szinte egyszerre ért véget. 

Történetük még a múlt század elején kezdődött. Olympia és Michael már gyermekkorukban is nagyon közel éltek, hamar szerelmesek lettek egymásba. A második világháború után házasodtak össze, két gyermekük született. Közös életük több mint fél évszázadot ölelt fel. 

Olympia és Michael DeNittis - 67 évvel ezelőtt házasságkötésük napján


Olympia és Michael boldog és tartalmas életet éltek együtt. Azonban a 94 éves Michael már 4 éve küzdött vastagbél rákkal, életének utolsó napjait kórházban töltötte. Felesége, a 95 éves Olympia tüdőgyulladást kapott, és habár felépült belőle, nem akart enni, így hamarosan bekerült a JFK Orvosi Központ Hospice részlegébe. Ez a hely nagyon közel, mindössze csak 7 mérföldre van attól a kórháztól, ahol férje feküdt.

Michael nem akart még meghalni, mert szerette az életet. Unokájuk, AnnMarie McDonald szerint Olympia azonban érezte, hogy férjének már nincs sok ideje hátra, és meg akarta őt előzni, hogy várni tudja odaát. A köztük lévő kötelék olyan erős volt, hogy végül még a halál sem tudta eltépni.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi történt, a folytatást elolvashatod a lelekmozaikok.cafeblog.hu-n.


Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

Videón, ahogy kirobban az öröm egy 11 éves kislányból, amikor megtudja, örökbe fogadhatják

Az amerikai kislány megható reakcióját egy térfigyelő kamera vette fel az iskolájában. "Az őszinte öröm legtisztább megnyilvánulása." Így jellemezte a Utah államban található American Heritage iskola munkatársa a 11 éves lány reakcióját a hírre, hogy nevelőszülei hivatalosan is örökbe fogadhatják.

Ilyenek az emberek egy csók előtt és csók után (képriport)

Johanna Siring fotós annak járt utána, hogyan szabadíthat fel egyetlen csók. Nos, így néznek ki az emberek egy csók előtt és csók után!

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.


NAPI BOLDOGSÁG