Ezekben a szakmákban isszák a legtöbb kávét!

Tudtad, hogy hivatásunktól is függhet, hogy mennyi kávét fogyasztunk naponta?

Egy, a témában elvégzett kutatás szerint a legtöbb kávét az újságírók, a tanárok (talán ez lehet az oka a tanári szobák oly jellemző kávészagának), a rendőrök (akik minden bizonnyal egy fánkot is elfogyasztanak mellé), és a vízvezetékszerelők isszák. (Ez utóbbiak pedig bizonyára azért, mert ahány helyre kihívják őket a nap folyamán, annyiszor is kínálják meg egy csésze gőzölgő kávéval.)


Az e szakmákba tartozók nem kevesebb, mint öt csésze feketét is ledöntenek naponta.

Utánuk következnek a sorban az egészségügyi dolgozók, élükön a nővérkékkel a maguk három-négy csészéjével, a cégvezetők és a telefonos ügyintézők.

A rendszeresen kávét ivók sorában utánuk kullognak a számítástechnikai szakemberek, illetve az autósofőrök a napi egy-két csészéjükkel.

A szakembereket azonban igencsak megosztja a kérdés: mennyire egészséges, vagy káros a kávé fogyasztása, és mekkora az ajánlott ideális mennyiség?


Az általános vélemény szerint azonban csak négy csésze megivásán túl kockáztatjuk a magas vérnyomás és a dehidráltság veszélyét. Kisebb mennyiségben pedig még jót is tesz: antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékonyan csökkenti a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

Egy tízezer fős kérdőívből az is kiderült, hogy az emberek 85%-a rendszeresen megiszik naponta három csésze kávét, 70%-uk pedig azt állítja, ha kimarad a napi koffeinadag, az negatívan befolyásolja a munkájukat is.

Nem is gondolnád, milyen termékekben van még koffein!

És te mennyi kávét iszol?


Forrás: itt

képek: cnn.com, Getty Images

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A különbség egy főnök és egy igazi vezető között (+brutálisan őszinte illusztrációk)

Tíz rövid pontban és hat brutálisan őszinte illusztrációban megmutatjuk, milyen kvalitásoktól válik valaki vezetővé - és milyen hibáktól lesz türannoszi főnök. Ha vezető beosztásban vagy, érdemes nagyon magadba nézni és megfontolni, vajon jól bánsz-e az alkalmazottaiddal és a hatalmaddal...

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Kreatív munkássrácok: tarolt ez a zseniális betonozós videó!

Letarolja a Facebookot ez a zseniális betonozós videó. Ha nálad is aktuális felújítás, építkezés, gyakorolhatod a technikát.

Kiégés ellen: irodakutya!

Egy kutya valószínűleg az egész napot át fogja aludni az irodában, de még így sem fogja hagyni, hogy kiégjünk - írja Gesler Lili a Forbes.hu-n. A pszichológus maga is együtt dolgozik kutyájával. Azt vajon tudtad, hogy a Google azt hirdeti magáról: "We are a dog Company" - Azaz kutyás cég vagyunk, és az Amazon Seattle-i központjában is közel 1500 kutya "dolgozik"?

Csinálj mindent szívből, és akkor megtörténik a csoda! Itt a példa rá: egy boldog gazda videója

Nézzétek, milyen egy boldog gazda! Milliókat varázsolt el pajtatánca.


NAPI BOLDOGSÁG