Ezekben a szakmákban isszák a legtöbb kávét!

Egy, a témában elvégzett kutatás szerint a legtöbb kávét az újságírók, a tanárok (talán ez lehet az oka a tanári szobák oly jellemző kávészagának), a rendőrök (akik minden bizonnyal egy fánkot is elfogyasztanak mellé), és a vízvezetékszerelők isszák. (Ez utóbbiak pedig bizonyára azért, mert ahány helyre kihívják őket a nap folyamán, annyiszor is kínálják meg egy csésze gőzölgő kávéval.)


Az e szakmákba tartozók nem kevesebb, mint öt csésze feketét is ledöntenek naponta.

Utánuk következnek a sorban az egészségügyi dolgozók, élükön a nővérkékkel a maguk három-négy csészéjével, a cégvezetők és a telefonos ügyintézők.

A rendszeresen kávét ivók sorában utánuk kullognak a számítástechnikai szakemberek, illetve az autósofőrök a napi egy-két csészéjükkel.

A szakembereket azonban igencsak megosztja a kérdés: mennyire egészséges, vagy káros a kávé fogyasztása, és mekkora az ajánlott ideális mennyiség?


Az általános vélemény szerint azonban csak négy csésze megivásán túl kockáztatjuk a magas vérnyomás és a dehidráltság veszélyét. Kisebb mennyiségben pedig még jót is tesz: antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékonyan csökkenti a szívproblémák kialakulásának kockázatát.

Egy tízezer fős kérdőívből az is kiderült, hogy az emberek 85%-a rendszeresen megiszik naponta három csésze kávét, 70%-uk pedig azt állítja, ha kimarad a napi koffeinadag, az negatívan befolyásolja a munkájukat is.

Nem is gondolnád, milyen termékekben van még koffein!

És te mennyi kávét iszol?


Forrás: itt

képek: cnn.com, Getty Images

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

"Egy asszonynak két munkahelye van" - az anyák, feleségek láthatatlan munkájának ereje!

Az önkéntes tevékenység és a fizetetlen házimunka gazdasági szempontból láthatatlan (vagyis semmilyen valutában nem definiálják, nem pénzre váltott tevékenység), így ezáltal sokszor presztízs nélküliek is. Ez a társadalmi jelenség pedig leginkább a nőket érinti, ennek egyik oka a hagyományos nemi szerepek között keresendő, ám a mára tömeges női munkavállalás ellenére sem változott ez a helyzet.

A különbség egy főnök és egy igazi vezető között (+brutálisan őszinte illusztrációk)

Tíz rövid pontban és hat brutálisan őszinte illusztrációban megmutatjuk, milyen kvalitásoktól válik valaki vezetővé - és milyen hibáktól lesz türannoszi főnök. Ha vezető beosztásban vagy, érdemes nagyon magadba nézni és megfontolni, vajon jól bánsz-e az alkalmazottaiddal és a hatalmaddal...

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Kreatív munkássrácok: tarolt ez a zseniális betonozós videó!

Letarolja a Facebookot ez a zseniális betonozós videó. Ha nálad is aktuális felújítás, építkezés, gyakorolhatod a technikát.


NAPI BOLDOGSÁG