Olyan régóta élünk ezen a világon, követjük el ugyanazokat a hibákat: 20 őszinte rajz modern világunkról


Paweł Kuczynski, az alkotó


“Sokan azt mondják, szürreális rajzaim vannak, pedig szerintem ezek nagyon is realista rajzok, egy szürreális korban.”                  

 /Pawel Kuczynski, az alkotó/

Pawel Kuczynski korunk egyik nagy szatirikus krónikása. A lengyel illusztrátor 2004 óta készít karikatúrákat társadalmi anomáliákról, modern korunk szürreális valóságáról. Képei nem aktuálpolitikai helyzetekre keresik a válaszokat, hanem sokkal általánosabb kérdéseket boncolgatnak. Újra és újra megismétlődő, egyetemes emberi hibákat vesznek górcső alá. És hogy miért foglalkozik ezekkel? Mert Kuczynski szerint túl rég óta követjük el ugyanazokat a hibákat. Ugyanakkor reméli, hogy képei felébresztik a szemlélődőt...


“Csak lerajzolom azt, amit látok. Nem vagyok hírnök, és nem is akarom megváltoztatni az embereket. Annak viszont örülök, ha elgondolkoznak a rajzaimon, és találnak bennük valami fontosat. Ezután pedig talán elgondolkoznak azon is, önmagukban min tudnak változtatni.” - vallja az alkotó.


Rajzok, amik a modern világról szólnak. Nem idealizáltan mosolygó, boldog fogyasztókat tesz elénk, hanem a valóságot. Ráadásul annyira reálisan, hogy már szinte szürreálisnak érezzük. Kuczynski olyan krónikás, aki kérlelhetetlenül őszinte, sebészi pontossággal ábrázol, ugyanakkor megfelelően szatirikus ahhoz, hogy képei megállítsanak téged is! 


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

2017 legjobb magyar kisfilmje (szerintünk), aminek minden másodpercét átérzed

Ismét egy megható magyar rövidfilm, ami meghódíthatja a szíveket! Ráadásul Mucsi Zoltánnal, aki ezúttal nem káromkodik. A DeadLens Pictures előszeretettel feszeget társadalmi kérdéseket, a Hope című rövidfilmmel ismét ezt teszik. Szereplőnek az egyik legjobb magyar színészt, Mucsi Zoltánt, narrációnak pedig az egyik legjobb magyar költő, Ady Endre Szeretném, ha szeretnének című versét választották.

A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás, az állandó megfelelés pedig csapda! - egy nagyszerű kisfilm, ami figyelmeztet: önmagadnak próbálj megfelelni

Az állandó elvárások megfosztanak az élettől! Íme egy figyelemkeltő videó megszürkült mindennapjainkról, ami azt üzeni neked, hogy önmagadnak és ne a társadalmi elvárásoknak próbálj megfelelni.

Erőteljes gondolatok a világ legszerényebb elnökétől (+videó)

José Mujica az az ember, akinek kincset érnek a gondolatai: olvassátok, hallgassátok, jegyezzétek meg, és alkalmazzátok őket!

Rajzok, amik pontosan megmutatják, miben más a keleti és a nyugati ember

Ha kisüt a Nap, a nyugati ember veszi a plédet és kifekszik sütkérezni, a keleti pedig a napernyőjéért nyúl. Rajzok, melyek megmutatják, hogy a nyugati ember énközpontúbb, célirányosabb, környezettudatosabb, és csendesebb az étteremben, mint a keleti.

"Ember küzdj és bízva bízzál" - avagy a jócselekedet hatalma

Az internet, a tévéadások, a rádió mind-mind azzal van tele, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. Valóban így lenne? A következő képeket elnézve: aligha! :)


NAPI BOLDOGSÁG