A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás, az állandó megfelelés pedig csapda! - egy nagyszerű kisfilm, ami figyelmeztet: önmagadnak próbálj megfelelni

Az állandó elvárások megfosztanak az élettől! Íme egy figyelemkeltő videó megszürkült mindennapjainkról, ami azt üzeni neked, hogy önmagadnak és ne a társadalmi elvárásoknak próbálj megfelelni.Megfelelő munka, karrier kiépítése, tökéletes, izmos test megformálása vagy akár a divat követése mind a társadalom által ránk erőltetett norma, ami nap, mint nap milliónyi hatás alatt definiálódik bennünk, és ezáltal befolyásolja személyiségünket, viselkedésünket, az életünket. Ha akarjuk, ha nem, a társadalom által létrehozott ideák hatással van ránk, és az elvárt normák tekintetében egy általános, életünket végigkísérő nyomást helyez ránk.

Az állandó megfelelés csapda!

"A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás. Elvárások a világ, és mások felé. A fejekben megszülető "ilyennek vagy olyannak kellene lenni" mondatok... elvárt érzések, tettek... mert míg az elvárt dolgokat hiányolod, addig észre sem veszed az apró, de hatalmas csodákat, amit a világ és mások nyújtanak feléd... "
- Hozleiter Fanni (Mosolyka)

Említhetjük a híres pszichiáter, Feldmár András gondolatát is a témában, ami az otthoni megfelelésről szól:

Akkor vagy otthon, amikor nincsenek, amikor az lehetsz, aki vagy. És a másik örömet lel benned, nem akar megváltoztatni, és nem kritizál, hanem örül neked úgy, ahogy vagy.

És most itt egy tökéletes és egyben rádöbbentő  animációs kisfilm, az Alike, ami jól példázza mindennapjainkat. Legyen ez egy felkiáltó jel, ami rádöbbent arra, hogy lehetne másként. Levetkőzve a beszürkült egyéniségünket, vegyük észre az élet sokszínűségét, szépségét, és figyeljünk jobban oda magunkra és egymásra.

Hiszen az élet szép!forrás: sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

2017 legjobb magyar kisfilmje (szerintünk), aminek minden másodpercét átérzed

Ismét egy megható magyar rövidfilm, ami meghódíthatja a szíveket! Ráadásul Mucsi Zoltánnal, aki ezúttal nem káromkodik. A DeadLens Pictures előszeretettel feszeget társadalmi kérdéseket, a Hope című rövidfilmmel ismét ezt teszik. Szereplőnek az egyik legjobb magyar színészt, Mucsi Zoltánt, narrációnak pedig az egyik legjobb magyar költő, Ady Endre Szeretném, ha szeretnének című versét választották.

A gyengeség nem természete a lelkednek, hanem szerzett tulajdonsága - úgyhogy most állj fel!

Szeretjük Müller Péter blogját, és ajánljuk nektek is szívből, szeretettel. Időnként érdemes rákattintani. Mert feltölt, mert erőt ad, mert sugárzik szavaiból a fény...

Mi a baj az Y-generációval (+videó)

Van egyáltalán baj? Talán még sosem volt ennyire fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Ez a videó futótűzként terjed most...

Rajzok, amik pontosan megmutatják, miben más a keleti és a nyugati ember

Ha kisüt a Nap, a nyugati ember veszi a plédet és kifekszik sütkérezni, a keleti pedig a napernyőjéért nyúl. Rajzok, melyek megmutatják, hogy a nyugati ember énközpontúbb, célirányosabb, környezettudatosabb, és csendesebb az étteremben, mint a keleti.

Ilyenek voltunk akkor és ilyenek vagyunk most - Egészséges iróniával fűszerezett képsorozat

Ostobaság azt mondani, hogy régen minden jobb volt, de azért van néhány dolog, ami tényleg jobb volt.


NAPI BOLDOGSÁG