Igen, emberek, ma a kedvesség világnapja van - lehet gyakorolni!


Nyilván mindenki fel tud idézni az életében olyan történetet, amikor valamely adottságával elbűvölte, vagy éppen megbántotta a szeretteit, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy kis kedvesség mindenkiből pozitív hatást vált ki.

Jeff Bezos, az Amazon alapítóját idézve: „Az adottságokkal könnyű, hiszen végső soron kapjuk őket. A választások már sokkal nehezebbek.”

Mark Twain így fogalmazta meg: "A kedvesség egy olyan nyelv, amit a süketek hallanak, a vakok pedig látnak..."


Kedvességet adni és kapni is jó, mindkét félben kellemes érzést kelt, viszont a szürke hétköznapokban erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Hogy ne feledkezzünk meg erről, nemzetközi mozgalom is létrejött, hogy gyakorolhassuk a kedvességet.

1963-ban Japánban indult a kezdeményezés, majd fokozatosan egyre több ország csatlakozott az ötlethez. William Wan, a szingapúri szervezet főtitkára így foglalta össze tavaly az Origonak: „A kedvesség világnapja különleges alkalom, amely arra figyelmeztet minket, hogy lépjünk túl a köztünk lévő különbségeken, és nagyobb együttérzéssel és kedvességgel viszonyuljunk egymáshoz. Azt üzente, hogy nincs szükség grandiózus gesztusokra, mert a legelemibb dolgok is ugyanúgy hatásosak. A kedvesség az ő meghatározása szerint arról szól, hogy egy időre a másik embert helyezzük a középpontba: gondolunk rá, segítünk neki, és reméljük, hogy ettől jobb napja lesz."

Hogy miért éri meg kedvesnek lenni?

Ha valaki kedves hozzánk, az boldogsághormont, endorfint termel. A boldogság a hosszú élet titka.

Hogy milyen egyszerű az egész?

Egy mosoly, egy köszönés, egy apró figyelmesség – például tartani valakinek az ajtót. Semmibe nem kerül egyik sem, mégis – akár adjuk, akár kapjuk - , nagy hasznunk van belőle.

Rajta hát, kedvességre fel!


Ha tetszett ez az írás, olvasd el korábbi cikkünket is: Egy mosoly szeretettel!


Szerző:  Aletta - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Idén ez lett a legjobb karácsonyi videó (szerintünk)

Bár még van idő advent beköszöntéig, a világ egyre korábban kezdi a karácsonyi készülődést. Mondhatnánk, hogy ez mind csak biznisz, és van is benne valóságtartalom, nem is kicsi. De tény, a szürke novemberben is már jólesik a lelkünknek minden, ami az ünnep örömét, melegét felénk leheli. Most is belefutottunk egy ilyen lélekmelegítő kisfilmbe.

Kedvesség? Igen, emberek, lehet gyakorolni!

Bizony a kedvességnek is van világnapja - egészen pontosan november 13-a az. S bár minden nap illik gyakorolni, azért szánjunk most (hogy gyalogolunk bele az ünnepekbe) kiemelt figyelmet neki!

Sürgősen lassítsunk! (+film)

Mert "a jelen pillanata az egyetlen pillanat, amelyben változni és változtatni lehet."

Így gondolnak a gyerekek a gyógyszerészekre (egy fantasztikusan kedves videó)

Néhány napja, egészen pontosan szeptember 25-én volt a Gyógyszerészek Világnapja. Ennek alkalmából gyermekeket kérdeztek meg arról, hogy mi a véleményük a szakmáról.

Elképesztő 145 éves titok lappang Kőbánya alatt - vess rá te is egy pillantást!

Kőbánya roppant izgalmas környék, csak igyekszik ezt a lehető legjobban titkolni. Az itt lévő Dreher Sörgyár csak egy, a nevezetességei közül.


NAPI BOLDOGSÁG