Sürgősen lassítsunk! (+film)

"A jelen pillanata az egyetlen pillanat, amelyben változni és változtatni lehet." (dr. prof. Jon Kabat-Zinn)


Philippe Borrel: Sürgősen lassítsunk! c. filmje neked, nekem és mindenkinek szól. Igen, itt ebben a nyugatias rohanásban, a 'még ezt is meg kell ma csinálnom' nagyonis hétköznapi magyar valóságában.

A dokumentumfilm rendezője Európában, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Indiában forgatott olyan kezdeményezésekről, helyi közösségekről és civilekről, akik egy másfajta gondolkodásmódon alapuló életformát követnek. A film olyanokról szól, akik ebben a felgyorsult világban is törekszenek az emberi tempó és értékek megtartására, akinek fontos a közösség, a helyi tradíciók megőrzése és az ipar támogatása. Nézd meg te is! Aztán tartozz közéjük!

Sürgősen lassítsunk! (L'urgence de ralentir) teljes film from Slow Budapest on Vimeo.Rendező: Philippe Borrel (2014) 84'
Magyar szöveg: © Worschitz Anita 2015
A film magyar adaptációját a MagNet Bank, Magyarország első közösségi bankja támogatta.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ideje egy pozitív váltásnak az életedben? Ezt a 10 dolgot tedd meg, hogy boldog légy!

Hogy miként és pontosan milyen dolgokon érdemes változtatnunk a boldogságunk érdekében a továbbiakban kiderül, olvass tovább!

Igen, emberek, ma a kedvesség világnapja van - lehet gyakorolni!

Sokkal nehezebb kedvesnek lenni, mint okosnak vagy gyorsnak, a kedvesség világnapján azonban mindenki gyakorolhatja egy kicsit.

8 dolog, ami az igazán boldog embereket nem érdekli

Nem csak arra kell figyelnünk, mi az, ami érdekel minket, hanem arra is, mi az, ami nem. Az igazán boldog emberek így csinálják!

14 vicces tipp, hogyan maradj fiatal

Bár az öregedés elkerülhetetlen, akár 80 évesen is lehetünk fiatalosak, ha képesek vagyunk újra olyan felszabadultan szórakozni, játszani, mint a gyerekek.

60 boldogító tevékenység, amiket akár egy perc alatt is elvégezhetsz

Ez a lista remek bizonyíték arra, hogy nem kell túl sok egy igazán boldog és értékes naphoz!


NAPI BOLDOGSÁG