Sürgősen lassítsunk! (+film)


Philippe Borrel: Sürgősen lassítsunk! c. filmje neked, nekem és mindenkinek szól. Igen, itt ebben a nyugatias rohanásban, a 'még ezt is meg kell ma csinálnom' nagyonis hétköznapi magyar valóságában.

A dokumentumfilm rendezője Európában, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Indiában forgatott olyan kezdeményezésekről, helyi közösségekről és civilekről, akik egy másfajta gondolkodásmódon alapuló életformát követnek. A film olyanokról szól, akik ebben a felgyorsult világban is törekszenek az emberi tempó és értékek megtartására, akinek fontos a közösség, a helyi tradíciók megőrzése és az ipar támogatása. Nézd meg te is! Aztán tartozz közéjük!

Sürgősen lassítsunk! (L'urgence de ralentir) teljes film from Slow Budapest on Vimeo.Rendező: Philippe Borrel (2014) 84'
Magyar szöveg: © Worschitz Anita 2015
A film magyar adaptációját a MagNet Bank, Magyarország első közösségi bankja támogatta.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

A valódi optimizmus margójára: az üres pohár legalább tiszta

Azt mondják optimista az, aki szerint a pohár félig tele van, pesszimista az, aki szerint félig üres. Azt is mondják, hogy optimista az, aki szerint az üres pohárban az a jó, hogy legalább tiszta. Az valódi optimizmus viszont az, hogy a pohár gyakorlatilag mindig tele van, ha mással nem, hát levegővel.

Ideje egy pozitív váltásnak az életedben? Ezt a 10 dolgot tedd meg, hogy boldog légy!

Hogy miként és pontosan milyen dolgokon érdemes változtatnunk a boldogságunk érdekében a továbbiakban kiderül, olvass tovább!

Igen, emberek, ma a kedvesség világnapja van - lehet gyakorolni!

Sokkal nehezebb kedvesnek lenni, mint okosnak vagy gyorsnak, a kedvesség világnapján azonban mindenki gyakorolhatja egy kicsit.

8 dolog, ami az igazán boldog embereket nem érdekli

Nem csak arra kell figyelnünk, mi az, ami érdekel minket, hanem arra is, mi az, ami nem. Az igazán boldog emberek így csinálják!


NAPI BOLDOGSÁG