Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)


A Dove még 2004-ben a valódi szépségért folytatott kampányához egy átfogó, globális tanulmányt készíttetett: "A valódi igazság a szépségről" címmel, mely igazolta azt a hipotézist, mely szerint a szépség definíciója napjainkra beszűkült és elérhetetlenné vált. Mintha kizárólag a sovány, fiatal és szőke nőket nevezhetnénk gyönyörűnek.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy?
Ráadásul a világon az a tapasztalat, hogy a nők maximum 4%-a vallja magát szépnek, a többiek torzítják a saját magukról kialakult képet.

Ezen szeretne a Dove változtatni, és helyes irányba terelni a hölgyek gondolatait, hogy tisztában legyenek önmagukkal és helyes énképük legyen.

A szebbik nem nagy része ugyanis még mindig bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, pedig a szépség és a boldogság között igenis van összefüggés. Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat, ráadásul jelentős az összefüggés egy nő fizikai megjelenése és önbecsülése között is. A fiatal nők 56%-a állítja: „Amikor rosszul érzem magam a bőrömben, az általában a külsőm vagy a súlyom miatt van.” Ráadásul a nők 63 százaléka semmisít meg fotókat, amin szerepel, mert úgy érzi nem elég szép ahhoz, hogy képen szerepeljen.

Gyermekként még kifejezetten és önfeledten kerestük a kamera lencséjét!

Ezért a márka 2013-ban is folytatja azon kampányait, amelyek az önbizalom építést szolgálják. A kampánysorozat egyik fő mérföldköve a fantomképekkel való szembesítés volt, majd Magyarországon a bókangyal is intézett pár kedves szót a gyengébbik nem tagjainak. A most napvilágot látott videó érdekes kérdést feszeget. Kisgyerekként az ember még szívesen produkálja magát, pózol a kamera előtt, felnőttként azonban sokszor pont az ellenkezője történik ennek. Vajon miért? Mi történt az úton? Hol változott meg a gondolat, hogy nem elég szép valaki a kamerának?

Elgondolkodtató rövidfilm következik a Dove-tól:Forrás: creativeads.blog.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Egyedülálló a kontinensen: így virágzik a Tiszánk!

Óriási kavalkádnak tűnő, ide- oda röpdöső rovartömeg: Európa leglátványosabb kérész rajzását láthatjuk idén júniusban is. Igazi kuriózum, hiszen máshol nem látható.


NAPI BOLDOGSÁG