Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Tragöß egy település Ausztriában, Graz közelében, Stájerországban. Itt található a Zöld-tó (Grüner See), amely minden ősszel majdnem teljesen kiszárad. Vizét a tavaszi hóolvadás pótolja, amely elönt egy mélyedésben fekvő rétet, ez az, ami víz zöld színét adja. A tó kristálytiszta vizében még a meder alján fekvő sziklák is látszanak.


Ausztriában található a festői  Grüner See, vagyis a Zöld-tó. A tó a Hochschwab-hegy lábánál terül el. A Grüner See környéke tavasszal és ősszel népszerű kirándulóhely, ilyenkor a tó csupán néhány méter mély. Nyáron a Zöld-tó vize  olyannyira megemelkedik, hogy az egész völgyet víz árasztja el, és a kirándulók helyett búvárok érkeznek.
A búvárok az a hóolvadás idején akár 10-12 méter mély vízbe is merülhetnek. A képek láttán azt hiszem mindenki megérti miért is lesz a meglehetősen hideg, mindössze 6 C fokos víz az egyik legkedveltebb édesvízi merülő hely. A Zöld-tó a nevét a smaragdzöld színéről kapta, májustól késő nyárig gyönyörködhetünk a legszebb látványában.
Mivel a hegyekből származó hó elolvadásával töltődik fel a tó, a vize tényleg kristálytiszta. Őszig a vízszint lassan visszahúzódik, télen a tó vize szinte teljesen eltűnik. Ez a folyamat minden évben lejátszódik.
 Szerző: Síró Vanda - Pozitív Nap
Forrás: vilagutazo.blog.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!

Egyedülálló a kontinensen: így virágzik a Tiszánk!

Óriási kavalkádnak tűnő, ide- oda röpdöső rovartömeg: Európa leglátványosabb kérész rajzását láthatjuk idén júniusban is. Igazi kuriózum, hiszen máshol nem látható.


NAPI BOLDOGSÁG