Egy rendkívül aranyos recept: mandulát ölelő maci-sütemény (képekkel)

Ha szereted a macikat, a sütit, ráadásul nem vagy rest új dolgokat kipróbálni, akkor ezt a finomságot neked találták ki!

A rendkívül ízléses és valljuk be, csábító külsejű receptet egy Franciaországban tanult japán séf, Maa Tamagosan találta ki, és mindenki szerencséjére nem tartotta meg magának az ínyencség titkát. Mi garantáltan ki fogjuk próbálni!

Íme a recept:

1.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

2. Egy tálban habverő segítségével keverj össze 110 g lisztet, 20 g burgonyakeményítőt és egy teáskanál sót.

3. Egy másik tálban készítsd el a sütemény lelkét, a szirupot: szintén habverővel keverj össze 40 g répacukrot, 10 g mézet, és 30 g olajat (a recept salátaolajat ajánl). 

4. Ha ez kész, dolgozd össze a két tálban lévő masszákat, majd a kapott tésztát nyújtsd ki.

5. Egy forma segítségével vágj ki maci-alakokat a tésztából. 


6. Rajzold meg az arcukat egy vékony ceruza vagy tű segítségével.


7. Helyezd rájuk a tetszés szerint kiválasztott magokat, hogy úgy tűnjön, mintha a macik magukhoz ölelnék.


8. Süsd 10 percig, majd vedd le a sütőt 15 fokra, és süsd további 10 percig.

9. Gusztusosan tálald. 


Jó étvágyat hozzá!


Pozitív Nap

Forrás: demilked.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

Falun: tündéri magyar animáció a falusi életről (+videó)

Zseniális rövidfilm terjed arról, mit szeretünk a kis magyar falvakban. Wonhaz Annamária rövidfilmje tökéletesen visszaadja az a hangulatot, nyugalmat, otthonosságot, amit falun érzünk.

Így étkeztünk régen, avagy amikor még aludttejet ettünk joghurt helyett

A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges. Legalábbis az a változata, ahogy eleink főztek még 70-80 évvel ezelőtt is.

Zseniális átalakítások a konyhádban: így hasznosítsd újra a nem használt konyhai cuccokat

Konyha. Pont az a hely, ahol a főzésen kívül is kiélheted kreatív hajlamaidat. Gyakorlatilag bármit, bármilyen konyhai eszközből készíthetsz. Hogy miért mondjuk ezt? Mert igaz! Képekkel is bizonyítjuk!


NAPI BOLDOGSÁG