A rendkívül ízléses és valljuk be, csábító külsejű receptet egy Franciaországban tanult japán séf, Maa Tamagosan találta ki, és mindenki szerencséjére nem tartotta meg magának az ínyencség titkát. Mi garantáltan ki fogjuk próbálni!
Íme a recept:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
2. Egy tálban habverő segítségével keverj össze 110 g lisztet, 20 g burgonyakeményítőt és egy teáskanál sót.
3. Egy másik tálban készítsd el a sütemény lelkét, a szirupot: szintén habverővel keverj össze 40 g répacukrot, 10 g mézet, és 30 g olajat (a recept salátaolajat ajánl).
4. Ha ez kész, dolgozd össze a két tálban lévő masszákat, majd a kapott tésztát nyújtsd ki.
5. Egy forma segítségével vágj ki maci-alakokat a tésztából.
6. Rajzold meg az arcukat egy vékony ceruza vagy tű segítségével.
7. Helyezd rájuk a tetszés szerint kiválasztott magokat, hogy úgy tűnjön, mintha a macik magukhoz ölelnék.
8. Süsd 10 percig, majd vedd le a sütőt 15 fokra, és süsd további 10 percig.
9. Gusztusosan tálald.
Jó étvágyat hozzá!
Pozitív Nap
Forrás: demilked.com