Ma van a fagylalt napja, amikor féláron fagyizhatsz

A magyar kézműves fagylalt napja minden évben május 8-án van. Mit jelent és miért pont ekkor tartjuk? És persze itt a résztvevő fagyizók listája is.


Már csak párat kell aludni és irány a fagyizó. Közben pedig szépen alakul az akcióban résztvevő cukrászdák listája, ami folyamatosan frissül.

Immár hagyományosan, idén is lesz a Magyar kézműves fagylalt napja, melyet 2013-ban szerveztek meg első alkalommal az országban. A fagylalt az egyik legörömtelibb "találmány", rajongói kortól függetlenül bármikor elcsábíthatók egy-két gombócra. Május 8-án ünnepeljük Magyarországon a kézműves fagylaltok napját, ami annyit tesz, hogy az akcióhoz csatlakozó cukrászdák, fagylaltozók féláron mérik a gombócokat, kenéseket.


2016-ban közel 500 egység  és több mint 120 ezer fagylaltimádó részvételével rendezték meg a Magyar kézműves fagylalt napját. A program célja a magyar kézműves fagylalt, a fagylaltozás élményének népszerűsítése.  A nap folyamán az akcióban résztvevő fagylaltozók és cukrászdák féláron,  illetve egyedi kedvezményekkel kínálják fagylaltkülönlegességeiket,  akiknek pedig módjában áll, ajándék fagylalttal kedveskednek az általuk kiválasztott gyermekintézményeknek, kórházaknak és más közösségeknek.

Az akcióban résztvevő fagyizók matricát ragasztanak ki, amiből megtudhatjuk, hogy az adott helyen kedvező áron adják május 8-án a gombócokat.


Jótékonyság a 2017-es Fagyi Napon is

A Fagyi Nap a finom ízek mellett a jótékonyság jegyében is zajlik, hiszen sok fagyizó ezen a napon ingyen fagyit kínál az általa kiválasztott óvoda vagy iskola diákjainak, vagy a Fagyi Nap bevételt jótékony célra ajánlják fel.


Ne feledd tehát: 2017. május 8. - a Magyar kézműves fagylalt napja! Az országos listát - mely folyamatosan frissül - IDE KATTINTVA nézheted meg.


Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Íme az ország tortája 2016 verseny három döntőse

Megválasztották az év fagylaltját is, a torták legjobbját júliusban jelentik be. A szegedi Virág Cukrászdában rendezték meg az Év fagylaltja országos versenyt és a Magyarország tortája 2016 verseny középdöntőjét.

Édes élet - Valószínűleg ennek a nőnek van a világon a legjobb munkája

Ez a 39 éves brit hölgy irigylésre méltó munkakört tölt be. Fagylaltkóstoló!

Ilyen kiszolgálásban ritkán részesül az ember: Törökországban így kapod kézhez a fagyit! (+videó)

Úgy tűnik Törökországban egy kicsit más a kiszolgálás, mint nálunk. Ha fagylaltot szeretnél a negyven fokos hőségben, türelmes kell lenned, és kitartónak, na meg az sem árt, ha érted a poént.

A lány, aki "megette a világot"

Az utazás nem csak a szemünknek, hanem a hasunknak is nagyon kellemes élmény lehet!

10 dolog, amiről nem tudtad, hogy nő találta fel

Rengeteg szuper találmány ötletgazdái hölgyek, de ezek között van néhány, amire rávágnánk, hogy férfi elme szüleményei.


NAPI BOLDOGSÁG