Magyar művész nyitja a labdarúgó Eb-t!


Nemcsak a kiváló játékvezető, Kassai Viktor és asszisztensgárdája képviseli a magyar színeket az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. György Ádám zongoraművész - aki korábban Ismeretlen zongorista néven koncertezett idehaza - június 8-án az Eb megnyitóján lép fel Varsóban!


Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára.

 „Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész  vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.” - mondta a megtisztelő felkérés kapcsán György Ádám.

A magyar művész produkcióját 300 millión kísérik majd figyelemmel.

Zenéje Chopin-motívumokra épül, alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kíséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

Egyébként György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Egyébként a magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: A CNN World Report „születő csillag” jelzővel illette.

Chopin és György Ádám találkozása, itt még kizárólag klasszikus köntösben!


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Néha kegyetlennek tűnik a babaúszás, amikor a kicsi levegőért kapkod- mégis nagyon hasznos (+videó)

A következő képsorok sok szülő idegeit felborzolhatják, ám fontos, hogy a kicsik megtartsák magukat a vízen, így elkerülve azt, hogy belefulladjanak a vízbe...

Csodálja a világ a magyar lebegő falut - Bőven van is miért, mutatjuk! (+képek)

Bokod óriási hírnévre tett szert, ugyanis fotók ezrei örökítik meg az itteni tájat, de egy magyar sztár is itt forgatta videóklippjét. A látvány magáért beszél!

A kisfiú odalép II. Erzsébethez, leveszi a kalapját, majd kezet nyújt a királynőnek: a kissrác elbűvölte a világot (+videóval)

Ez a kissrác nem félt, hanem elővette minden bátorságát, és olyan tettet hajtott végre, amelyet nem mindenki mert volna...

Ilyenek voltak a múlt század első felének veszélyes női!

Ittak, lövöldöztek, cigiztek, fára másztak, a társadalmi normákat sutba hányva keresték a kalandot, és próbálták meg maguk mögött hagyni a társadalmi elvárásokat...

Nyugdíjba megy valaha is II. Erzsébet angol királynő?

Elképesztő vitalitás jellemzi a mai napig II. Erzsébetet. Alattvalói azért már találgatják az időpontot, amikor királynőjük leköszön a trónról...
loading...