Magyar művész nyitja a labdarúgó Eb-t!

Nemcsak a kiváló játékvezető, Kassai Viktor és asszisztensgárdája képviseli a magyar színeket az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. György Ádám zongoraművész - aki korábban Ismeretlen zongorista néven koncertezett idehaza - június 8-án az Eb megnyitóján lép fel Varsóban!


Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára.

 „Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész  vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.” - mondta a megtisztelő felkérés kapcsán György Ádám.

A magyar művész produkcióját 300 millión kísérik majd figyelemmel.

Zenéje Chopin-motívumokra épül, alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kíséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

Egyébként György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Egyébként a magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: A CNN World Report „születő csillag” jelzővel illette.

Chopin és György Ádám találkozása, itt még kizárólag klasszikus köntösben!


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Tegye fel a kezét, aki ellen tud állni a most következő képsorozatnak!

Egyszerűen ellenállhatatlan egy újszülött nyúl látványa. Nem csoda nem lát nap mint nap ilyen imádnivaló teremtést az ember lánya, hiszen még az állatkereskedésekben csak ritkán látni újszülött nyulakat, vagy igazi plüss imitátorokat?! Fotósorozat a hideg őszi napokra.

Disneyland Magyarországon: utazz Debrecenbe, és éld át a csodát!

Emberarcú 3D-s beszélő fa, Flintstones vízibicikli és épített mesejelenetek - a közel 30 ezer négyzetméter alapterületű Kerekerdő Élménypark egész évben szabadtéri és fedett programokkal várja a családokat.

A legextrémebb világnapok (szerintünk)

Unaloműzés, méltó tiszteletadás, vagy egyszerűen plusz karakterek a naptárban? Mára annyiféle világnapot teremtettünk, hogy szinte nehéz nyomon követni, mikor mire emlékezünk. Íme, a legmeglepőbb nyilvántartott és létező világnapok.

Az 5 legszebb falva hazánknak!

Elindultunk Magyarország legszebb falvainak nyomába. Az eredmény: bámulatos.

A nők legidegesítőbb szokásai a férfiak szemével

Vannak olyan női tulajdonságok, amiket a férfiak nagy többsége nem tolerál. A valóság szomorú, de igaz, éppen ezért érdemes elgondolkodnunk az alábbi dolgokon...