Magyar művész nyitja a labdarúgó Eb-t!


Nemcsak a kiváló játékvezető, Kassai Viktor és asszisztensgárdája képviseli a magyar színeket az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. György Ádám zongoraművész - aki korábban Ismeretlen zongorista néven koncertezett idehaza - június 8-án az Eb megnyitóján lép fel Varsóban!


Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára.

 „Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész  vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.” - mondta a megtisztelő felkérés kapcsán György Ádám.

A magyar művész produkcióját 300 millión kísérik majd figyelemmel.

Zenéje Chopin-motívumokra épül, alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kíséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

Egyébként György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Egyébként a magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: A CNN World Report „születő csillag” jelzővel illette.

Chopin és György Ádám találkozása, itt még kizárólag klasszikus köntösben!


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

A királynők élete nem csak játék és mese

Tragikus sorsú nők, akik bár nemesi családból származtak, életük mégsem volt olyan tökéletes, mint azt gondolnánk...

A kutyák nem felejtenek, és mindent meghálálnak...

Az ebek egyszer csak besétáltak a ravatalozóba, s csendben elfeküdtek elhunyt mentoruk ravatala mellett...

Káprázatos fotók: ébredezik a természet (képriport)

Nem csak mi ébredezünk, így van ezzel a természet is, amely ilyenkor káprázatosabb, mint valaha. Helyettünk azonban beszéljenek a csodaszép képek!

A világ legelbűvölőbb mókusának ébredése (+videóval)

A Japánban élő, egyébként amerikai csíkos mókus gazdájának senki nem hitte el, milyen viccesen ébred kedvence. A felvétel azonban mindent igazolt...

Kövesd élőben csodaszép madarainkat!

A Rónafaluban kihelyezett kamerán az is követheti a madarakat, akinek otthona körül nincs lehetősége az etetésre.