Boldogságterv 30 napra, avagy hogy állnak az újévi fogadalmak

Az év vége mindig remek lehetőséget ad arra, hogy számvetést készítsünk az előző év sikereiről, kudarcairól, s megfogalmazzuk azokat az elvárásokat magunkkal szemben, amelyek segítenek hozzájárulni egy még boldogabb, egészségesebb, sikeresebb új esztendőhöz. Eltelt az év első 30 napja, így ideje átgondolni, hogy állunk fogadalmainkkal.


A sikeres újévi fogadalmak titka


A statisztika szerint csupán az emberek 12%-a tudja beváltani magának tett ígéreteit, melyek közül a leggyakoribb a sportra, az egészséges életmódra, a fogyásra, az anyagi fellendülésre, a boldog párkapcsolatra és a dohányzásról való leszokásra összpontosít. A siker nem könnyű, de bizonyos praktikák segíthetnek:
1) Mondd el környezetednek – családodnak, barátaidnak – is a terveidet, így segíthetnek motiválni, betartatni azokat!
2) Jegyezd le terveidet, legyenek pontosan megfogalmazottak és készíts rájuk ütemtervet! 
3) Ne légy türelmetlen, és ne akarj mindent egyszerre! Minden hónapban legyen 1-1 kitűzött cél, hogy arra teljesen fókuszálhass, így sokkal egyszerűbb lesz az eredmények elérése! Vagyis készíts havi boldogságtervet!

30 napos boldogságterv


A „boldoságtervvel” megváltoztathatod az életed. A folyamat a felkészülési szakasszal kezdődik, amikor azonosítod, minek örülsz, mitől vagy elégedett, mi köt le, és azt is, mi okoz bűntudatot, mi dühít fel, mit unsz, miért furdal a lelkiismeret. A második lépés a fogadalomtétel, amikor meghatározod azokat a konkrét cselekedeteket, amelyek feljebb srófolják a boldogságszintedet. Ezután jön a legérdekesebb rész: be kell tartanod a fogalmaidat. 

A lenti videó tanulsága szerint is, 30 nap a tökéletes időszak arra, hogy új szokást felvegyél vagy egy régit elhagyj. Arra leszel figyelmes, hogy az idő nem repül el feletted, hanem sokkal emlékezetesebbé válik. Légy bevállalós, de csak fokozatosan a könnyebbektől a keményebbek felé haladva. Ha sikerül lépcsőről lépcsőre teljesíteni, az önbizalmad is nőni fog. Ráadásul ahelyett, hogy a hónapok elrepülnének feletted, az idő sokkal emlékezetesebbé válik, és ha igazán akarsz valamit, bármire képes vagy 30 napig!
Matt Cutts: Próbálj ki valami újat 30 napig!

Ötletek egy kis boldogság eléréséhez


Természetesen mindenkinek más és más, amire szüksége van, de íme néhány ötlet, miként teheted boldogabbá az idei évet és az életedet:  
- készíts egy fotót minden nap – emlékezni fogsz, mikor merre jártál, mit csináltál; rendezd albumba a rengeteg fotót, hívasd elő a legszebb emlék őrzőit, gyűjts valamit
- írj regényt vagy blogot, esetleg vezess hálanaplót
- add fel a cukrot 30 napig, vezess táplálkozási naplót 
- mozogj hetente legalább háromszor, vagy menjél bringával dolgozni a szórakozás és az egészség érdekében  
- feküdj le korábban

- érdemben törődj Magaddal (ne csak vásárlási cikkek terén) – kényeztesd a lelked is, meditálj, ingereld az elméd
- dobd ki vagy ajánld fel, ami felesleges, rámold el a cuccokat és rendezd át a lakást
- ne zsörtölődj, dicséretet és elismerést ne várj, hanem adj; ne siránkozz, mutasd ki a szeretetedet, mulass a kudarcokon, dolgozz gyorsan és jól, örülj a pillanatnak, merj segítséget kérni, légy hálás, találd meg mindenben a jót, légy udvarias, aranyozd be mások napját is néhány kedves szóval és mosollyal, légy nagylelkű, ne pletykálkodj
- reggelente énekelj és mosolyogj, szórakozz és bolondozz, amennyit csak lehet
- köszöntsd a születésnapokat, szerezz új barátokat, szervezz meglepetés bulit, próbálj ki új dolgot minden hónapban 
- mondj le valamiről, gyűjts valamit

Mire vársz? Még nem késő! A következő 30 nap így is úgy is eltelik, ha akarod, ha nem, szóval gondolj valamire, amit mindig ki akartál próbálni és adj neki egy esélyt a következő 30 napban. Legyen minden hónap 1-1 újévi fogadalom, amitől boldogabbá válhatsz!

Szerző: Ritka - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG