Gyönyörű szép a 2017-es év madara

Internetes szavazással választották meg 2017 év madarát. Vajon melyik lett ez a csodaszép madár? Mutatjuk fotóval és a legfontosabb információkkal együtt.


2017 év madara a tengelic (fotó: Osvald Olivér)

Nagycsaládos nyerte az év madara címet! A tengelic lett a 2017-es év madara a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazásán. A színes pintyféle egy év alatt akár 15 kicsit is nevelhet.

Még tavaly nyáron hirdették meg 2017 év madara szavazást az interneten. Időközben pedig már az is kiderült, melyik csodaszép madár nyerte el címet. 2017 év madara a tengelic. Ez a csodaszép madár Magyarország és Európa egyik legszínesebb pintyféléje, mely szívesen költ kertekben, parkokban, utcai fasorokban is költ. A tengelicek télen és nyáron is a madáretetők és -itatók rendszeres vendégei.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 1979-ben indította az "Év madara" programját. Kezdeményezésük célja elsősorban az volt, hogy olyan fajokat vagy madárcsoportokat mutassanak be, melyek védelmében nemcsak a szakemberek, hanem valójában bárki részt vehet és fontos szerep jut.


NLCafé / MME

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Ezért bújnak egymáshoz a madarak - lélekemelő fotósorozat

Többé már nem fedi homály, hogyan tartják magukat melegen az egymáshoz bújó állatok.

A világ egyik legszebb természeti jelensége most zajlik nálunk!

Gyönyörűvé teszik az őszi alkonyatot a vonuló darvak. A világ egyik legszebb természeti eseménye az alkonyathoz kötődő szárnyalás. Most zajlik nálunk is - csak nézz fel kora este az égre.

3500 madáretetőt készített repülő barátaink védelméért

A madarak azon kevés állatok közé tartoznak, melyek még köztünk, a városokban élnek. Projektjét éppen azért kezdte el, hogy ez a jövőben se legyen másként.

A magyar légtér legszínpompásabb szárnyasa tarka, mint egy papagáj

Ez a kis madár éköveket meghazudotoló csillogásával szemkápráztató látvány, s ugyancsak szokatlan a verebekhez szokott magyar szemnek.


NAPI BOLDOGSÁG