Így kell jótékonykodni már iskolás korban is: egy budapesti gimnázium szuper ötlete!

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium egy szuper ötlettel "két legyet ütött egy csapásra". Tudatosan a társadalmi szolidaritásra és jótékonykodásra neveli diákjait, s ezzel egy időben segít is a rászorulóknak.

A Radnóti híres átlag feletti tanulóiról. A "Hozz még egy uzsonnát!" kezdeményezés pedig bebizonyította, hogy az iskola vezetése, a tanulók és a szülők is képesek együtt megugrani a nagy akadályokat és közösen összefogva segíteni a rászorulóknak.


A kezdeményezés keretében május 11-én, a porta elé kihelyezett asztalra rakhatta le mindenki a plusz uzsonnát, melyet a rászorulóknak hozott. A cél az volt, hogy azok a gyermekek is megfelelő ételhez jussanak, akiknek egyébként nem lenne erre lehetőségük. A képet látva bizton állíthatjuk: a radnótisoknak helyén a szívük! Szendvicsek, kekszek és almák sokasága gyűlt össze, finom uzsonnát biztosítva a rászoruló gyermekeknek.

Az összegyűlt adományokat a Budapest Bike Maffia juttatta el a rászorulóknak.


Update!

Annyi helyesbítést írnánk még a cikkbe, hogy ehhez az akcióhoz rengeteg iskola csatlakozott már. (Lásd:  https://www.facebook.com/budapestbikemaffia/ , Lauder, Veres Pálné, stb. )

Úgyhogy le a kalappal az összes résztvevő iskola, gyerek és család előtt! Büszkék vagyunk rátok, srácok! És természetesen a kedves szülőkre is, akik a plusz egy uzsonnát elkészítették reggel 7 és 7:15 között! 


Forrás: dívány

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

2017 legjobb magyar kisfilmje (szerintünk), aminek minden másodpercét átérzed

Ismét egy megható magyar rövidfilm, ami meghódíthatja a szíveket! Ráadásul Mucsi Zoltánnal, aki ezúttal nem káromkodik. A DeadLens Pictures előszeretettel feszeget társadalmi kérdéseket, a Hope című rövidfilmmel ismét ezt teszik. Szereplőnek az egyik legjobb magyar színészt, Mucsi Zoltánt, narrációnak pedig az egyik legjobb magyar költő, Ady Endre Szeretném, ha szeretnének című versét választották.

A boldogtalanság egyik kulcsa a tucatnyi elvárás, az állandó megfelelés pedig csapda! - egy nagyszerű kisfilm, ami figyelmeztet: önmagadnak próbálj megfelelni

Az állandó elvárások megfosztanak az élettől! Íme egy figyelemkeltő videó megszürkült mindennapjainkról, ami azt üzeni neked, hogy önmagadnak és ne a társadalmi elvárásoknak próbálj megfelelni.

Ezek voltak 2016-ban a legkedveltebb idézeteitek

A következő képeket több tízezren osztottátok meg a tavalyi év során. Jöjjenek a legkedveltebb posztjaink, amiket író- és költőóriásainknak köszönhetünk!

Rajzok, amik pontosan megmutatják, miben más a keleti és a nyugati ember

Ha kisüt a Nap, a nyugati ember veszi a plédet és kifekszik sütkérezni, a keleti pedig a napernyőjéért nyúl. Rajzok, melyek megmutatják, hogy a nyugati ember énközpontúbb, célirányosabb, környezettudatosabb, és csendesebb az étteremben, mint a keleti.

Nem hiszed el, hogy ez a kisfiú miért növesztette 2 évig a haját!

Sokszor halljuk azt, hogy a gyermekek önzetlenek, őszintén és úgy általában még sokkal jobb verziói az embernek fiatalon. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ennek a kisfiúnak a tette!


NAPI BOLDOGSÁG